Forældre overvåger børn via mobiltelefonen

25. marts 2012 09:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Forældre overvåger børn via mobiltelefonen
Billede mangler

Hvor er lille Mikkel, og hvad sms’er han til vennerne? Det spørgsmål vil mange forældre gerne have svar på.
Et stærkt stigende antal forældre har derfor hentet et nyt overvågningsprogram på nettet, som kan installeres på mobiler og computere, skriver Jyllands-Posten.
I løbet af under en måned har 8.000 danskere downloadet et nyt forældrekontrolprogram kaldet MyMobile Kids Protection fra det danske firma MyMobile Security.
Et program som ikke blot tilbyder gps-sporing af barnet, men også at forældrene kan læse med, hver gang barnet sender sms’er og e-mails, de kan se barnets opkaldslister, blokere bestemte telefonnumre og lukke for eksempelvis adgangen til Facebook i skoletiden.
“Jeg kan sagtens se nogle positive ting ved, at man kan nogle situationer kan se, hvor ens barn er henne. Er hun kommet sikkert i skole eller over til en legekammerat? Det er rimeligt uskyldigt og kan skabe noget tryghed,” forklarer overvågningsforsker Peter Lauritsen fra Institut for Informationsvidenskab på Aarhus Universitet til Newspaq.
Der er dog stor forskel på det, og så at bruge de mange programmer til at holde øje den private del af børnenes liv, advarer forskeren.
“Men så er der den overvågning, hvor man begynder at snage i børns privatliv, og det skal man i hvert fald have rigtig god grund til, inden man kaster sig ud i det,” siger han.
Der findes ingen opgørelser over hvor mange forældre, der benytter gps-overvågning, men ifølge Peter Lauritsen bliver det mere og mere anvendt.
Børnerådet er meget kritiske over for programmerne og mener, at det er at overskride de unge menneskers grænser og sammenligner overvågningsprogrammerne med chips til hunde.
Kilde: Jyllands-Posten

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu