Forældre siger nej til muslimsk svigersøn

25. februar 2012 07:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Forældre siger nej til muslimsk svigersøn
Billede mangler

Danske forældre kan godt acceptere, hvis deres søn eller datter springer ud som homoseksuel. Til gengæld ser de nødigt, at deres lille prinsesse gifter sig med en muslim.
Det viser en ny måling, som Wilke har foretaget for Newspaq blandt 529 forældre med hjemmeboende børn.
Mens 17 procent af forældrene svarer, at de vil blive skuffet, hvis deres barn viser sig at være homoseksuel, afviser 50 procent, at “det er i orden”, hvis deres barn gifter sig med en muslim.
Omvendt kan 33 procent godt acceptere, hvis svigersønnen hedder Muhammed og svigerdatteren Fatma, mens 17 procent er i tvivl.
Når mange danske forældre ikke bryder sig om tanken om en muslimsk svigersøn eller -datter skyldes det, at der er skabt et negativt billede af personer med muslimsk baggrund i Danmark.
Det siger Rashmi Singla, lektor i psykologi og forsker i blandede ægteskaber ved Roskilde Universitet.
“Der er gensidige fordomme. Danske forældre har læst eller set filmen “Ikke uden min datter” og frygter, at det kan være farligt at være gift med en muslim, og at de vil løbe væk med børnene. Muslimske forældre har også fordomme. Hvis deres børn gifter sig med en dansker, er der meget stor risiko for skilsmisse,” siger hun til Newspaq.
Ifølge Rashmi Singla stiger antallet af blandede ægteskaber i Danmark. Og mange ægteskaber mellem kristne og muslimer fungerer ret godt.
“Parterne synes, deres verden og horisont er blevet større. Samtidig er der særlige problemer. Der bliver kigget på dem, fordi partneren ser anderledes ud. Men deres problemer er mere eksterne end interne” siger hun.
Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup mener, at den store skepsis mod at få en muslimsk svigersøn kan skyldes, at mange muslimer lever i parallelsamfund.
“I disse samfund håndhæver man – efter danske forhold – gamle religiøse skikke. Man fastholder kvinder i en gammeldags kultur, hvor manden er dem overlegne og skal bestemme, hvad pigerne og kvinderne skal. Derfor er der nok mange forældre, der vil være usikre over for, hvis deres dreng eller pige skal giftes ind i en muslimsk familie,” siger han til Newspaq.
Peter Skaarup understreger dog, at mange muslimer er rigtig godt integreret i Danmark.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu