ANNONCE

Forældre utrygge over skolesammenlægninger

12. januar 2012 13:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Forældre utrygge over skolesammenlægninger
Billede mangler

En fusionsbølge har ramt hundredevis af folkeskoler rundt om i landet.
I alt vil landets kommuner, når næste skoleår begynder til august, have lukket 231 folkeskoler – mere end hver syvende – over en toårig periode. Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af en opgørelse fra Kommunernes Landsforening.
Men mange gange er skolelukningerne ikke gennemtænkt. Det mener forældrene til landets skoleelever.
Forældrene er utrygge ved de mange skolefusioner, forklarer formanden for Skole og Forældre, Benedikte Ask Skotte.
“Det er et stort antal, der er blevet lukket, og vi har haft mange henvendelser fra både skolebestyrelser og forældre om bekymringer om det her, fordi det er en stor mundfuld ude i kommunerne,” siger hun til Newspaq.
Kommunernes Landsforening forudser, at tendensen vil fortsætte, og det vækker bekymring i Danmarks Lærerforening.
“Vi er nervøse over kvaliteten og over, om vi er ved at fjerne opbakningen til folkeskolen blandt forældrene. De to ting bliver politikerne simpelthen nødt til at tage med i deres overvejelser,” forklarer formand Anders Bondo Christensen til Newspaq.
Lærernes formand frygter, at politikernes beslutninger ikke er ordentligt gennemtænkt i forhold til netop forældrenes ønsker.
“Derfor oplever vi tit, at når man lukker små skoler ude i landdistrikterne, så er det eneste, der sker, at der opstår privatskoler i nøjagtig de samme bygninger med de samme lærer,” siger Anders Bondo Christensen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu