ANNONCE

Forældres skræk: Søløve hiver lille datter ned fra mole

22. maj 2017 14:55 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Pigen var i gang med at fodre søløven, da den trak hende ned i vandet.

Forældres skræk: Søløve hiver lille datter ned fra mole
Pigen besøgte Steveston Havn i Canada sammen med sin familie. Arkivfoto: SCANPIX

Lørdag blev en lille pige trukket ned i vandet af en søløve i Canada. Søløven greb fat i hendes kjole og trak hende under vandet. Det skriver CBC.

Pigen var i gang med at fodre søløven sammen med sin familie, da hun satte sig ned på kanten af kajen. Kort efter greb søløven fat i hendes kjole. En mand, der var på kajen samtidig, filmede det dramatiske øjeblik, hvor pigen blev hevet under vandet af den store søløve.

Forældrenes skyld

Havnefogenden har nu været ude og advare andre mod at fodre søløverne. Robert Kiesman, der bestyrer havnen, beskylder også forældrene for ikke at tænke sig bedre om. Han siger, der er flere skilte sat op på den populære turistdestination, der advarer imod at fodre søløverne, der tit kommer forbi kajen.

– Du ville ikke gå hen til en bjørn og give den en sandwich. På samme måde skal man heller ikke fodre et næsten 500 kilo tungt dyr med brød, understreger Kiesman og fortsætter:

– Og man skal slet ikke lade sin lille pige sidde på kanten af molen, mens hendes kjole hænger udover kanten og søløven har snappet ud efter hende tidligere. Det er så dumt som det kan blive.

Giver bøder på flere hundrede tusinder

Myndighederne har nu sat flere skilte op, der hvor pigen blev angrebet lørdag. Der er også to havnemedarbejdere, der patruljerer området og advarer folk personligt.

I Canada må man ikke forstyre havdyr med mindre man fisker. Skiltene på havnen, hvor pigen blev trukket ned, advarer, at det kan koste op til 744.000 kroner i bøde at forstyre dyrene.

– Der er en grænse for, hvad man kan gøre for at stoppe folk i at opføre sig dumt, siger Kiesman og fortsætter:

– Vi har nu set et eksempel på, hvorfor det er ulovligt at forstyrre dyrene på den måde og hvorfor det er farligt.

Søløvebid kan koste dig livet

Skiltene advarer også imod biddet fra en søløve. Det kan nemlig give meget alvorlige infektioner, så man skal amputere en arm eller et ben. I alvorlige tilfælde kan det også resultere i døden.

Danielle Hyson, der er en erfaren søløvetræner i Vancouvers akvarium siger, at hvis pigen har fået et sår fra hændelsen, skal hendes familie ringe til akvariet. De kan hjælpe med behandlingen.

Det var Michael Fujiware, der filmede hændelsen. Han var på kajen, da han så den store søløve og begyndte at filme, mens en hel gruppe af mennesker samlede sig ved kanten af molen for at se dyret. Han fortæller, at familien begyndte at fodre søløven med brødkrummer, imens den lille pige satte sig på kanten af molen.

Søløve troede kjolen var mad

Ifølge Fujiwara lod det ikke til, at nogen kom til skade. Et familiemedlem hoppede hurtigt ned efter pigen og de kom begge to sikkert op på molen igen. Fujiwara fortæller, at familien så ud til at være skræmt og i chok efter hændelsen. De forlod kajen lige bagefter.

Ifølge marineeksperten Andrew Trites kan man ikke beskylde søløven for noget. Han fortæller, at søløven virker til at være vant til at blive fodret og sikkert bare troede kjolen var mad.

Se videoen af den skræmmende hændelse HER.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu