Forårsklassiker risikerer aflysning

23. marts 2013 15:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Forårsklassiker risikerer aflysning
Billede mangler

Det er ikke kun i Danmark, at vejret driller og foråret lader vente på sig. For en uge siden blev deltagerne i den italienske forårsklassiker Milano-Sanremo alvorligt plaget af snevejr, og løbet måtte således afkortes med 50 kilometer på grund af uvejret.

 

Og nu er endnu en klassiker, denne gang Gent-Wevelgem i Belgien, der skal køres søndag, udsat for vejrgudernes raseri.

Snebyger i området har fået arrangørerne af det belgiske løb til at tage flest mulige forholdsregler og lægge alternative planer for afviklingen – i værste fald helt aflyse løbet – hvis ikke vejret arter sig.

– Vi vil ikke lave den samme fejl som Milano-Sanremo. Rytternes helbred og sikkerhed har førsteprioritet, fastslår løbsdirektør Frank Hoste til Nieuwsblad.

Han afviser dog rygter om, at løbet måske vil blive udsat til gennemførelse mandag, hvis der kommer mere sne i området op til løbet søndag. Men der kan forekomme ændringer af ruten.

Opkørslerne på berygtede Casselberg giver især arrangørerne betænkeligheder, fordi ‘knolden’ ligger en smule højere end resten af ruten, ligesom området ligger ubeskyttet mod vejr og vind. Derfor indgår det i overvejelserne at tage Casselberg, der skal bestiges to gange, ud af løbet.

I værste fald kan en decideret aflysning komme på tale, hvis vejrforholdene forværres betydeligt. Men en del tyder på, at det ikke går så slemt. De seneste vejrprognoser for området siger ifølge cyclingnews.com, at der ikke vil falde yderligere sne på løbsdagen, og at temperaturen vil svinge mellem minus 2 og plus tre grader i regionen.

Så med den rette påklædning og måske et par justeringer af Gent-Wevelgem-ruten vil Matti Breschel og de øvrige ryttere blive skånet for de værste vejrlidelser, som plagede feltet i sidste uges Milano-Sanremo.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu