ANNONCE

Forbered din bil på vinteren i god tid

17. september 2019 10:09 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Lige pludselig er vinteren over os. Derfor er det en rigtig god ide at være tidligt ude med forberedelserne til den kolde tid for bilen.

Vi nærmer os med hastige skridt oktober og dermed også tiden, hvor vi for alvor kan forvente både rusk og regn. Det er også her den første frost kan sætte ind i natte- og morgentimerne. Derfor er det en rigtig god ide så småt at begynde at klargøre bilen til den kolde tid.

Ikke kun for bilens skyld. Vinterklargøring handler i høj grad ligeså meget om trafiksikker. Om at have det bedst mulige vejgreb og udsyn uanset vind og vejr. Det drejer sig i det hele taget om at kunne bevæge sig sikkert rundt på vejene og om, at bilen til enhver tid er driftsikker og lever op til den gældende lovgivning.

En af det helt vigtige ting er, at dækkene passer til årstiden og selv om vinterdæk ikke er lovpligtige i Danmark, så er det optimale, som newsbreak.dk tidligere beskrevet, at få skiftet til til disse, lige så snart vejudsigten begynder at melde om slud, sne og frost.

I galleriet over artiklen er der en række gode råd til, hvad man skal overveje at få gjort ved bilen indenfor overskuelig tid. 

Med dæk konstrueret til det glatte, våde og kolde føre, får man bedre vejgreb, og man risikerer ikke i lige så høj grad at skride ud, som hvis man fortsætter med at køre med sommerdæk.

Det er også en kendsgerning, at selvom en dansk vinter ikke nødvendigvis byder på masser af sne og slud, kan temperaturen om morgenen nemt være så lav, at vejbanen bliver glat i morgentimerne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu