Forbilledet der blev våbenskurk

14. februar 2013 16:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Forbilledet der blev våbenskurk
Billede mangler

Det er en tragedie, der alene i sine dramaturgiske elementer overstiger, hvad der normalt kommer fra Hollywoods filmstudier.

 

En verdenskendt, handicappet atletikstjerne, der for få måneder siden blev fejret som olympisk helt og udråbt til æresdoktor, står sigtet for at have dræbt sin 30-årige fotomodel-kæreste i et hjemligt opgør, hvor vidner ifølge politiet har hørt skrig og skud fra parrets hjem.

– Vi snakker om naboer og folk, som har hørt ting, der skete tidligere på aftenen og om morgenen, og mens skyderiet fandt sted, sagde politiets talskvinde, Denise Beukes, der ifølge guardian.co.uk berettede, at de ting, som vidnerne havde hørt, var skrig og råb.

Når atletikstjernen Oscar Pistorius i dag skal for retten i Sydafrika, følger store dele af verden med for at høre, hvad der skete i løberens eksklusive hjem i Sydafrikas hovedstad, Pretoria, natten til torsdag.

Oscar Pretorius, der er verdenskendt med tilnavnet ‘Blade Runner’, blev torsdag morgen hentet i sit hjem og ført væk af politiet. I hjemmet fandt politiet liget af kæresten Reeva Steenkamp, dræbt af fire skud, og en 9 mm pistol, som man mener er gerningsvåbenet.

– Den afdøde blev skudt fire gange og døde på gerningsstedet, sagde Katlego Mogale fra politiet i Pretorius.

Senere meddelte politiet officielt, at man havde sigtet en 26-årig mand for drabet. Ifølge sydafrikansk lov må man ikke nævne den sigtedes navn, men politiet bekræftede samtidig, at der ikke var andre til stede under dramaet end den 26-årige løber og hans nu afdøde kæreste.

De første billeder efter tragedien viste en Pistorius, der nedbøjet og formummet i en grå hættetrøje blev ført væk fra politistationen i Boschkop.

Nyheden spredte sig torsdag morgen på alverdens medier, hvor sendeflader og forsider blev ryddet for at gøre plads til den voldsomme tragedie.

Langsomt piblede informationerne frem. Først forlød det, at Pistorius havde forvekslet sin kæreste med en indbrudstyv i nattens mulm og mørke. Sydafrika er plaget af en høj kriminalitet, hvor det ikke er unormalt at sove med skyde- eller slagvåben tæt på sengen. Kæresten ville angiveligt overraske Oscar Pistorius i forbindelse med Valentinsdag. En teori der senere blev afvist af politiet.

– Vi er meget overraskede over de spekulationer og jeg kan afvise, at de stammer fra os, siger politiets talskvinde, Denise Beukes.

Ifølge Yahoo News boede Oscar Pistorius i det bevogtede rigmandsområde Silver Lakes i Pretoria, hvor en tre meter høj mur og bevæbnede vagter holder ubudne gæster langt væk. Naboer fortalte i løbet af formiddagen til medier, at de havde hørt lyde fra løberens hjem i løbet af natten.

Oscar ‘Blade Runner’ Pistorius blev verdenskendt for sin vilje til at trodse sit handicap. Som spæd fik han amputeret begge underben, men insisterede på at dyrke atletik på højt plan og blev dermed et forbillede for mange mennesker verden over. Oscar Pistorius løb på specielle kulfiberproteser, og blev derved kendt som ‘the blade runner’.

I 2008 vandt han en retssag mod det internationale atletikforbund IAAF, der gav ham lov til at konkurrere på lige for med ikke-handicappede atleter. Ved OL i London 2012 blev han den første dobbeltamputerede, der deltog i både de Olympiske- samt Paralympiske Lege.

Ved sidstnævnte vandt han guld på 400-meteren og sølv på 4×100-m-fri. I månederne efter OL blev han i hjemlandet fejret som en helt og blev blandt andet udnævnt til æresdoktor ved universitetet i Strathclyde.

Som sportsmand havde han store sponsorkontrakter med blandt andre Nike og Oakley. Ifølge flere medier havde han dannet par med Neeva Steenkamp i omkring et års tid.

Senere torsdag kom det frem, at politiet tidligere havde været kaldt ud til husspektakler i løberens hjem. Det vides ikke, om den eller de tidligere episoder også omfattede den nu afdøde fotomodel. Oscar Pistorius har i et tidligere interview med New York Times fortalt, at han altid sover med en pistol, en kølle og en maskinpistol tæt på sin seng i Pretoria.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu