Forbrænd mere fedt: Det bør du gøre før træning

23. februar 2020 11:26 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Der kan faktisk være en fordel ved at træne før, du spiser morgenmad, viser et nyt studie.

Når vækkeuret ringer, er du måske vant til at bevæge dig direkte ud i køkkenet for at skænke dig selv en omgang morgenmad.

Men et nyt studie viser, at der kan være en række fordele herunder en øget fedtforbrænding ved at træne, før man spiser morgenmad, skriver Healthline.

Artiklen fortsætter efter videoen

Store sundhedsfordele

Deltagerne i studiet deltog alle i cykeltræning ved moderat intensitet klokken 08.00 om morgenen. Dog var gruppen inddelt i dem, der spiste morgenmad inden træning, og dem, der ikke gjorde.

– Det største, vi kan tage med fra studiet, er, at timingen af vores måltider i relation til træning kan have en dybtgående indflydelse på den måde, vi reagerer på træningen. For folk, der ønsker at maksimere sundhedsfordelene ved at motionere, kan det at træne efter en nats faste, give større resultater sammenlignet med, hvis man spiser før, man træner, lyder det fra Javier Gonzales, der er forfatter på studiet og lektor i menneskets fysiologi ved University of Bath.

Reducerer risici for sygdomme

På trods af at træningen, der blev gentaget i seks uger i træk, ikke førte til vægttab, stod det klart, at der var visse fordele ved ikke at spise morgenmad inden træningen.

Foruden at de deltagende, der ikke spiste morgenmad før træning, forbrændte dobbelt så meget fedt sammenlignet med dem, der spiste morgenmad inden træning, så viste studiet også, at deres kroppe reagerede bedre på insulin.

Det har blandt andet betydning for niveauet af blodsukker ligesom det kan reducere risici for at udvikle hjertesygdomme og diabetes.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu