Skip to main content

Advarer tusindvis af danskere: Sidste chance!

Det er nu, forskudsopgørelsen skal rettes, hvis den kommende løn for januar skal stemme

Skattestyrelsen advarer om, at det er sidste chance for at rette forskudsopgørelsen, hvis januarlønnen skal stemme
Skattestyrelsen advarer om, at det er sidste chance for at rette forskudsopgørelsen, hvis januarlønnen skal stemmeSigne Goldmann/Scanpix

95.000 danskere har endnu ikke har genindtastet fradrag for renter eller kørsel, som de har haft i 2021, skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Derfor kan de risikere, at deres løn for januar ikke stemmer.

Man skal som borger selv sørge for at rette oplysningerne.

Sker det ikke, kan den enkeltes lønudbetaling i januar blive mindre end forventet, oplyser styrelsen.

- Det kan naturligvis være helt bevidst, at der ikke er indtastet et fradrag. Men skulle der være tale om en forglemmelse, er det nu, man skal til tasterne. Et manglende fradrag kan betyde, at der bliver trukket en for høj skat, og lønudbetalingen bliver lavere, end den behøver at være. Min opfordring er derfor klar: Hurtigt ind på TastSelv og få rettet forskudsopgørelsen. Det er ved at være sidste udkald, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Jan Møller Mikkelsen.

Sendes fredag

Skattestyrelsen udsender brevene med digital post fra 14. januar 2022. 

Brevene, Skattestyrelsen udsender, er målrettet borgere, der ikke har videreført et fradrag for kørsel eller renter, borgeren tidligere har haft.

Dog er der også andre forhold, som kan have betydning for udbetalingen af lønnen for januar.

- Helt generelt siger vi, at man bør tjekke sin forskudsopgørelse, når der sker større ændringer i livet. Det kan eksempelvis være, hvis man har fået et nyt job og en anden løn i løbet af 2021, eller hvis man åbner eller lukker en virksomhed. Så hvis grundlaget for ens økonomi har ændret sig, er det nu, man skal sikre sig, at vi har de rigtige oplysninger at beregne skatten ud fra, siger Jan Møller Mikkelsen.

Del din kommentar