DBA undskylder efter fejl

Den Blå Avis har lukket minimum en annonce med et ikke-ulovligt stel. Nu beklager salgsportalen.

DBA er endt i modvind efter 200 annoncer er blevet slettet
DBA er endt i modvind efter 200 annoncer er blevet slettet
Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 Lorry

Omkring 200 salgsannoncer.

Det er antallet af annoncer, som Den Blå Avis (DBA) vurderer, at man har fjernet, fordi DBA-brugere har forsøgt at sælge det Bitz-stel, der i maj måned blev karakteriseret som plagiat i Østre Landsret.

Som TV 2 Lorry kunne fortælle lørdag, så er Pia Johansen fra Frederiksværk en af de brugere, der har fået sin annonce slettet med beskeden om, at hun ikke måtte sælge kopivarer.

Der er bare et problem. Nu viser det sig nemlig, at salgsportalen slet ikke havde nogen grund til at slette Pia Johansens annonce. Stellet, som hun forsøgte at sælge, er nemlig ikke omfattet en plagiatsagen.

Fjernet fra butikker

Det fortæller storgrossisten F&H, der samarbejder med Christian Bitz, til TV 2 Lorry.

- Østre Landsret fandt, at fire produkter i tre farver fra Bitz-stellet krænker Würtz ophavsret. Disse produkter er fjernet fra alle butikker. De Bitz-produkter, som Pia Johansen har fået fjernet sin annonce på, er ikke blandt disse 12 Bitz-produkter og kan derfor fuldt lovligt købes og sælges.

- Vi stiller os stærkt uforstående over for, at DBA fjerner annoncer på lovlige produkter - særligt når DBA oplyser, at de har læst Østre Landsrets dom, hvor det tydeligt fremgår, hvilke produkter vi er blevet dømt for.

Selvfølgelig en fejl

På billederne nedenfor kan du se billeder af det stel, som Pia Johansen har slettet og det stel, som er omfattet af plagiatsagen.

Hos DBA er man ærgerlig over situationen, som man betragter som en fejl.

- Vi fjerner de annoncer, som ifølge loven er ophavskrænkende. Men så er der åbenbart en her, som ikke er underlagt den her dom. Det er selvfølgelig en fejl, og det beklager vi, siger Lene Kristensen, der er kundeservicechef hos Den Blå Avis, til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Hun (Pia Johansen, red.) kan indrykke sin annonce igen. Vi har ikke nogen som helst interesse i at pille lovlige annonce ned. Der er simpelthen tale om en fejl.

Vil ikke gennemgå dem

DBA oplyser til TV 2 Lorry, at man ikke kommer til at gennemgå de Bitz-annoncer, som man har fjernet, fordi man har vurderet, at indholdet krænkede ophavsretten.

Dog kan brugerne genoprette deres annoncer, hvis de mener, at der er blevet begået en fejl.

- Hvis der er nogen, der mener, at de har fået fjernet annoncer med produkter fra Bitz, som ikke er en del af dommen, så skal de henvende sig til vores kundeservice, og så tager vi en snak med dem, siger Lene Kristensen.

Selvom DBA ikke vil gennemgå de omkring 200 slettede annoncer, så vil man alligevel tage konsekvensen af fejlen.

- På baggrund af det her sætter vi os på mandag ned med vores jurist og finder ud af, hvordan vi kan blive endnu skarpere på den her slags sager, så vi kan undgå at lave sådan en fejl igen, siger Lene Kristensen.

Powered by Labrador CMS