Så dyrt kan det blive uden rejseforsikring

Sygdom eller ulykke på ferien kan blive en dyr affære, hvis man ikke har en årsrejseforsikring. Foto: Colourbox.com (Modelfoto).
Udgivet Opdateret

Sygdom eller ulykke på ferien kan blive en dyr affære, hvis man ikke har en årsrejseforsikring. Og siden  1. august står man også uden alarmcentral, hvis man ikke har en rejseforsikring.

Efterårsferien er i gang, og mange skiglade danskere bestiller skiferie i denne tid. Og der er god grund til at tjekke sine forsikringsforhold fordi det offentlige Gule sygesikringskort ikke længere dækker, når man er ude at rejse.

– Med de nye regler for hvad det offentlige dækker, bliver man ved sygdom og tilskadekomst på en ferie eller rejse i Europa behandlet som en borger i det pågældende land. Desuden er den offentlige alarmcentral i Danmark lukket, siger Erik Adrian, direktør for Privatforsikringer i Topdanmark.

Rejseforsikringen dækker

De fleste private årsrejseforsikringer dækker de huller der fra 1. august opstod, da Staten indskrænkede deres dækning.

– En årsrejseforsikring, der dækker alle i husstanden på deres ferierejser, har altid været en god ide, og nu er der endnu flere grunde til at have en årsrejseforsikring. Topdanmark har en alarmcentral, som er åben døgnet rundt, året rundt, hvor kunderne bliver hjulpet på dansk. Og så dækker forsikringen selvfølgelig de huller, der opstår, når det gule kort ikke længere dækker, hvis du fx bliver indlagt på hospitalet eller skal til lægen. Og vi dækker som hidtil selvfølgelig også, hvis du må transporteres hjem, fordi du er syg, ødelagte feriedøgn og bagageforsinkelse, hvis det bliver nødvendigt, siger Erik Adrian.

Står du på ski skal du huske skidækningen

I forbindelse med at de nye offentlige regler trådte i kraft den 1. august skal man nu i flere forsikringsselskaber vælge skidækning til sin årsrejseforsikring.

– Det skal man i Topdanmark. Vi har skrevet til alle vores rejse kunder, og 4-5 procent har indtil nu valgt en skidækning.  Når vi ved, at op mod 15 procent af danskerne tager på skiferie, er 4 procent en lav andel. Der er selvfølgelig et stykke tid til at skiferiesæsonen starter, og nogle har måske valgt at vente med at købe skidækning. Men et godt råd er at huske skidækningen, inden man tager på skiferie. Er man først taget afsted, er det for sent, siger Erik Adrian.

Så dyrt kan det være uden rejseforsikring

I 2013 fik over 10.000 Topdanmark kunder brug for årsrejseforsikringen. Det var f.eks. til medicin, ødelagte feriedage og til hjemtransport eller til at få familiemedlemmer ned på uheldsstedet.

En af de uheldige kunder i 2013, var en kvinde der var på ferie på Tenerife med sin mand. Hun fik det meget dårligt på ferien med smerter i maven. Hun kontakter Topdanmarks alarmcentral, der hurtigt får hende til en læge. Hun bliver opereret og er indlagt i 20 dage på et hospital på Tenerife.

– Et af parrets børn kommer til Tenerife, og efter udskrivning fra hospital får kvinden hjemtransport til Danmark med ambulancefly mens manden og datteren, der har været på hotel under kvindens indlæggelse, transporteres hjem med almindeligt fly. Omkostningen var 289.850 kroner, som parrets årsrejseforsikring hos Topdanmark betalte.

Gennemsnitsskaden for alle de godt 10.000 skader i 2013 var på omkring 10.000 kroner.

Powered by Labrador CMS