Facebook skifter navn

Virksomheden bag det sociale medie afslører nyt navn inden længe, skriver et medie

Det sociale medie skifter angiveligt navn ifølge et medie.
Det sociale medie skifter angiveligt navn ifølge et medie.
Udgivet Opdateret

Selskabet Facebook planlægger angiveligt at rebrande sig selv ved at skifte navn i næste uge.

Det skriver teknologimediet The Verge tirsdag.

Mediet citerer en kilde, der angiveligt har direkte kendskab til sagen.

Ifølge The Verge vil Facebooks administrerende direktør og grundlægger, Mark Zuckerberg, afsløre det nye navn på en konference den 28. oktober. Men det kan også ske før, skriver mediet.

Facebook oplyser tirsdag, at mediet ikke ønsker at kommentere på "rygter eller spekulation".

Nyheden om navneskiftet kommer på et tidspunkt, hvor den amerikanske regering har øget fokus på arbejdsgangene hos Facebook.

Nyt moderselskab

Både republikanere og demokrater er på det seneste gået i flæsket på virksomheden, som de blandt andet har beskyldt for at drive ulovlig monopolvirksomhed.

Selskabet er også blevet beskyldt for at se stort på Instagrams negative indvirkninger på især yngre piger, og situationen illustrerer meget godt den voksende vrede mod Facebook i Kongressen.

Som en del af rebrandingen vil Facebook-appen ifølge The Verge blive placeret som et af mange produkter under et moderselskab med et andet navn.

Det nye navn skal ifølge The Verge reflektere Facebooks store planer om at bygge et såkaldt metaverse - en online verden, hvor mennesker er til stede som en digital udgave af dem selv.

Facebook

Facebook blev oprettet i februar 2004 af Mark Zuckerberg, der studerede på Harvard, med støtte fra blandt andre Andrew McCollum og Eduardo Saverin. I starten var der kun adgang for studerende med en college- eller universitets-e-mail-adresse. Siden da er Facebook gjort tilgængelig for alle. Man kan vælge at indmelde sig i et eller flere netværk såsom skoler, arbejdspladser eller geografiske regioner. Siden giver brugerne mulighed for at samle sig i grupper og udveksle tekst og billeder, som man kan sætte på sin profilside. Samtidig kan man kommentere andres profiler ved at efterlade noter på deres sider. På Facebook kan anvendes diverse applikationer, fx quizzer, spil og filmanmeldelser. Applikationer kan sendes til ens kontaktlistepersoner, og man kan sammenligne eventuelle resultater. Siden april 2008 har man desuden kunnet chatte med de venner, der er online.

Facebook er verdens mest besøgte website. Over 2,5 milliarder fotos bliver uploadet om måneden. Samtidig er Facebook også det mest blokerede website på arbejdspladser.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS