Fem fejl: Sådan må du aldrig gøre med panden

Der findes en række gængse fejl, mange formentlig begår med deres stegepande - men som kan ende med at ødelægge den

Der findes fem fejl, mange formentlig kommer til at begå med deres pande – men som man bør forsøge at undgå. KLIK VIDERE OG SE DEM. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

En stegepande er helt sikkert en uundværlig del af de fleste danske husholdninger.

Den kan bruges til mangt og meget – men der findes en række fejl, man kan komme til at begå med panden, som på sigt kan ende med at ødelægge den.

Forbrugerrådet Tænk har samlet en liste med fem fejl, man bør forsøge at undgå, når man bruger sin pande for at give den en længere levetid.

Sådan gør du den ren

Er man uheldig, at der er madrester, der har brændt sig fast i bunden af panden, vil mange måske være fristede til at smide panden ud.

I mange tilfælde vil en grundig og korrekt rengøring af den, dog kunne give din stegepande nyt liv

Disse fem fejl må du ikke begå:

  • Du overopheder panden. Hvis panden overophedes, kan non stick-belægningen blive brændt af og miste sin non stick-evne. Belægningen kan også frigive sundhedsskadelige stoffer.
  • Du bruger skarpe redskaber i panden. Spatel, gaffel og ske i stål kan ridse og ødelægge pandens belægning.
  • Du opbevarer rester i panden. Syren i maden kan gå til angreb på pandens belægning.
  • Du rengør ikke panden korrekt. En non stick-pande skal gøres ren med opvaskemiddel og skures med en blød børste eller svamp efter brug.
  • Du bliver ved at bruge en ødelagt pande. Pander, hvor overfladebelægningen begynder at løsne, må ikke længere bruges
Powered by Labrador CMS