Ferie-corona kan koste kassen

Mange er forvirret over, hvordan deres forsikring dækker på rejsen

61 procent af de adspurgte ved ikke, hvordan de er dækket, hvis de bliver sat i karantæne
61 procent af de adspurgte ved ikke, hvordan de er dækket, hvis de bliver sat i karantæne
Udgivet Opdateret

Der åbnes for ferielystne danskere. Alligevel ved mange ikke, hvordan de er dækket, hvis de rammes af corona på ferien.

Det oplyser Gjensidige Forsikring i en pressemeddelelse. 

Rejselysten er ved at vende tilbage hos danskerne, efter corona-epidemien lagde en alvorlig dæmper på lysten til at holde ferie i udlandet. 

Men selvom vaccinerne har hjulpet med at holde nogenlunde styr på epidemien herhjemme, så er der stadig skarpe tiltag for at holde smitten nede i mange andre lande, og det kan sende danske turister i en alvorlig klemme, hvis de selv bliver smittet på ferien.

Dyr og uoverskuelig

I en række lande betyder en positiv corona-prøve nemlig, at man skal gå i karantæne i det pågældende land, og det kan blive en både dyr og uoverskuelig situation, hvis ikke man er forsikret.

Alligevel er næsten hver fjerde dansker slet ikke klar over, hvordan deres forsikring virker i tilfælde af en tvungen corona-karantæne.

Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige og Gouda.

- Den store usikkerhed blandt danskerne om deres dækning i tilfælde af smitte på ferien, bør få alle til at tjekke hvordan deres rejseforsikring dækker, inden de tager afsted,  lyder det fra Dan Kjølhede Laursen, der er direktør i Gouda.

Karantæne kan blive dyr

For hvis først man bliver pålagt at gå i karantæne, kan det medføre en lang række udgifter, advarer han.

- Når myndigheder i udlandet sender en i tvungen karantæne, vil det altid være på egen regning, medmindre man har en forsikring, der kan hjælpe. Og det kan eksempelvis betyde udgifter til et længerevarende ophold på hotel, ligesom der vil skulle bookes et nyt fly hjem, når karantænen er overstået. Samlet set kan det ende med en stor regning, de færreste ønsker at stå med, såfremt man enten ikke har rejseforsikring, eller ikke har tjekket, om forsikringen dækker, siger Dan Kjølhede Laursen.

Forskel på forsikringer

Men det er ikke kun i de enkelte lande, der er forskel på krav om karantæne, hvis man bliver smittet. 

De forskellige rejseforsikringer har også varierende dækninger, hvis man bliver syg på ferien. Og derfor er det under de nuværende omstændigheder ekstra vigtigt, at man sætter sig ind i, hvordan ens rejseforsikring dækker.

- Det kan ende som en både dyr og ubehagelig situation, hvis man bliver smittet på ferien. Og derfor bør man have nærlæst indholdet af sin rejseforsikring, ligesom man ved enhver tvivl bør ringe ind til sit forsikringsselskab og få svar på de ting, man er usikker på. Det vil både give ro i maven hos den enkelte og sørge for, man kan nyde sin ferie uden frygt for at ende i en uoverskuelig situation uden støtte hjemmefra, siger Dan Kjølhede Laursen.

Ved du hvordan din rejseforsikring dækker, hvis du på en rejse bliver sat i karantæne pga. enten coronasmitte eller ved at have været nærkontakt?

Ja: 23 procent

Nej: 61 procent

Ved ikke: 16 procent

Undersøgelsen er foretaget for Kantar Gallup for Gjensidige og Gouda Rejseforsikring i september 2021 blandt 1066 repræsentativt udvalgte danskere.

Kilde: Gjensidige
Powered by Labrador CMS