Har du styr på hunde-reglerne?

Hvis man tager hunden med på stranden, så skal man huske, at der er regler for, hvordan man må færdes

Her er reglerne for din vandhund
Her er reglerne for din vandhund
Udgivet Opdateret

Vil man tage hunden med på stranden, er det godt at kende til de gældende regler. Det er for eksempel ikke alle strande, hvor hunde må færdes. 

-Selvom det er fristende at tage snoren af halsbåndet, så husk, at det som udgangspunkt er lovpligtigt at have hunde i snor fra den 1. april til og med den 30. september på offentlige strande, forklarer Tine Antvorskov, direktør hos Agria Dyreforsikring, i en pressemeddelelse.

- Derudover er der nogle strande hvor hunde ikke er tilladt, og der er hundestrande, hvor du kan slippe din hund, også i sommerhalvåret. Søg på nettet efter den strand som du vil besøge og sæt dig ind i dens regler, før du tager afsted, fortsætter hun. 

Børn kan blive bange

Tager man snoren af sin hund, skal man altid have fuld kontrol over den - også på stranden.

 Det vil blandt andet sige, at man skal kunne kalde den til sig, selv hvis den er interesseret i andre hunde, mennesker eller vilde dyr på stranden.

Hvis der er mange mennesker og mange småbørn på stranden, er det klogt at holde hunden i snor uanset reglerne. 

Fremmede børn kan ikke vide, at den er helt harmløs, og kan nemt blive bange for en løs hund, der kommer springende langs vandkanten. 

Brænder sandet poterne?

Hvis der ofte er mange mennesker, så planlæg i stedet at tage på stranden i de tidsrum, hvor der sjældent er mange mennesker. For eksempel tidlig morgen eller sen aften. 

Derudover bør man også følge de sædvanlige regler for god opførsel - såsom at samle hundelorte og udvise hensyn til andre.

Som hundeejer skal man altid holde øje med sin hund. Er sandet for eksempel for varmt til at man kan gå i bare tæer, så brænder det også hundens poter. Og ville man ikke selv hoppe i havet på grund af alger eller lignende, så bør man også holde sin hund væk fra vandet.

Fem tips: Det bør du gøre efter en strandtur

Gør det til en vane at kigge nærmere på hunden hver dag i sommertiden – så finder du også flåter og andre ubudne gæster.

Skyl altid hunden i ferskvand efter havbad.

Sørg for, at hunden er ordentligt tør, inden den for eksempel lægger sig i kurven.

Barber eller klip rundt om et sår, så du kan holde øje med det.

Hvis hunden kradser eller slikker sig, skal den have krave på eller anden beklædning, der kan hindre dette. Der findes blandt andet oppustelige kraver, så hunden og dens omgivelser slipper for en stor plastikskærm.

Kilde: Dyrlæge Mogens Brix, Agria Dyreforsikring
Powered by Labrador CMS