Historisk store hagl væltede ned fra oven

Der var tale om et voldsomt uvejr

Udgivet Opdateret

Mens Danmarks Meteorologiske Institut advarer om kraftig regn i Danmark, oplever man på den anden side af jorden, i Australien, en mere ekstrem form for uvejr i form af gigantiske hagl, der væltede ned fra himlen. 

The Guardian skriver, at man i Queensland tirsdag målte ét hagl til at have en diameter på hele 16 centimeter, og at et indkøbscenter i Coffs Harbour blev evakueret, fordi taget kollapsede midt i uvejret. 

Ifølge The Guardian blev havde 400 borgere søgt ly i indkøbscenteret, da vandet pludselig begyndte at vælte ned fra loftet, og på Twitter beskrev en af dem, der angiveligt var til stede, at oplevelsen var uvirkelig, og at haglene smadrede forruden på vedkommendes bil. 

En talsperson for landets beredskab fortalte, at man onsdag eftermiddag, lokal tid, havde modtaget mere end 280 opkald fra borgere, der havde problemer efter haglvejret, særligt fra borgere i huse med ovenlysvinduer. 

- Vi forventer, at det tal stiger over de kommende timer, som folk kommer hjem fra arbejde, lyder det fra talspersonen. 

Mere uvejr

The Guardian skriver, at uvejret tirsdag bød på en farlig haglstorm, og at flere af de nedfaldne hagl havde en størrelse på 12-14 centimeter. Det største hagl fundet i Australien var på 14 centimeter, målt i 2020, og den rekord blev altså slået i 2021, da man fandt et hagl med en diameter på 16 centimeter. 

Dean Narramore fra Australiens Meteorologiske Institut har, ifølge The Guardian, sagt til mediet ABC, at sådan et uvejr er særdeles farligt, grundet de store hagl. 

- Jeg har set fotos af biler, hvor der er faldet hagl direkte gennem forruden. Når du får hagl på 15 centimeter, ser du de meget voldsomme skader, siger Dean Narramore.

Powered by Labrador CMS