To priser til det nye universitet i Kolding

SDU.
Udgivet Opdateret

Den smukke og markante universitetsbygning, Campus Kolding, vandt Kolding Kommunes Arkitekturpris og blev samtidig Borgernes Favorit. Også Bertram Knudsens Have og IBC Innovationsfabrikken blev prisbelønnet på Arkitekturens Dag i dag, onsdag.

Campus Kolding vandt Kolding Kommunes Arkitekturpris 2014 i kategorien ’Byggeri til offentligt formål’. Det blev offentliggjort ved en reception, som blev holdt på netop Campus Kolding på Arkitekturens Dag. Ifølge Poul Erik Jensen, formand for Plan- og Boligudvalget og for bedømmelsesudvalget, var det ikke et svært valg.

– Med det nye universitet har Kolding fået et nyt vartegn, som både nationalt og internationalt vækker opmærksomhed med den spændende facade og form. Det er et byggeri i særklasse, som afspejler Koldings designsatsning, signalerer overskud med nytænkning og på alle måder har højt til loftet, siger Poul Erik Jensen.

Over 2000 studerende og ansatte har siden semesterstart i september haft deres daglige gang på Campus Kolding. Den nye universitetsbygning blev officielt indviet den 16. september.

Priser til Bertram Knudsens Have og IBC Innovationsfabrikken

I kategorien ’Boliger’ vandt plejecentret Bertram Knudsens Have. Bedømmelsesudvalget lagde i deres vurdering vægt på, at plejecentret er et kvalitetsbyggeri, der på én gang sikrer beboerne privatliv og mulighed for samvær.

– Samtidig er det et imødekommende og rart sted at opholde sig. Et sted, hvor man kunne tænke sig at blive gammel, siger Poul Erik Jensen om Bertram Knudsens Have.

Det 8000 kvadratmeter store plejecenter blev officielt indviet i november sidste år og rummer den nyeste teknologi indenfor ældreplejen, og samtidig er der lagt vægt på at skabe et æstetisk byggeri.

I kategorien ’By- og bygningsforbedring’ fik IBC Innovationsfabrikken prisen for at have ombygget den gamle GORI-fabrik med ’en nænsom, men konsekvent tilføjelse af inspirerende og funktionelle elementer, der understreger bygningens oprindelige styrke,’ som det lyder fra bedømmelsesudvalget.

Borgernes favorit

Igen i år har borgerne kunnet stemme på deres egen arkitektur-favorit. Her løb Campus Kolding også med æren med hele 41 % af stemmerne. Dermed var der lagt god afstand til de næste på listen: Et enfamiliehus på Birkesøen fik 25 procent og IBC Innovationsfabrikken fik 22 procent af stemmerne.

Powered by Labrador CMS