Skip to main content

Løn i 2021: Denne dag står pengene på din konto

Hvornår får vi løn? Få overblik over dine lønudbetalinger og hvornår pengene står på din bankkonto i 2021

For de fleste danskere er der lønudbetaling den sidste bankdag i hver måned. I artiklen kan du se svaret på spørgsmålet: Hvornår får vi løn? (Foto: Colourbox)

For de fleste danskere er der lønudbetaling den sidste bankdag i hver måned. I artiklen kan du se svaret på spørgsmålet: Hvornår får vi løn? (Foto: Colourbox)

Hvornår får vi løn? Det spørgsmål optager – nok meget naturligt – mange af os danskere.

Langt de fleste danskere har deres lønudbetaling på et fast tidspunkt – lønnen kommer som regel til udbetaling på den sidste bankdag i hver måned.

Det betyder, at man ofte får udbetalt de penge, man skal have, den sidste hverdag i hver måned.

Alligevel er der mange, der tilsyneladende er i tvivl om hvornår deres løn går ind på kontoen for mange danskere søger oplysninger om hvornår vi får løn på Google.

Nogle måneder er det lidt tidligere end andre – det kan være fordi vi går helligdage i møde. Men i 2021 er den sidste bankdag stort set altid lige op til månedskifte. Det betyder, at dine lønkroner kommer meget sent.

I 2019 var der flere dage hvor pengene kom allerede den 28. eller 29. i måneden – på grund  af helligdage eller weekender. Men i 2021 er der færre månedsafslutninger, der ligger i weekender og det betyder noget for, hvornår dine penge kommer til udbetaling.

Lønudbetaling

Det er ikke en regel, at lønnen skal komme på den sidste bankdag i måneden. Det er bare det klart mest normale.

Hvornår din løn udbetales, står i din ansættelseskontrakt.

Derudover er der mange, der modtager for eksempel tillæg til deres løn forskudt af den normale lønudbetaling. Det vil fremgå af ens kontrakt.

Sidste bankdag i 2021

Ud over lønnen, så er der mange, der skal være opmærksomme på, hvornår sidste bankdag i 2021 er – hvilket er den samme dag som der er lønudbetaling.

Det har nemlig betydning for dem, der vil indbetale til pensioner.

Den sidste bankdag i 2021 er torsdag den 30. december – dagen før nytårsaften.

Hvornår får vi løn i 2021

Hvis du får løn på den sidste bankdag i måneden vil din lønudbetaling ske på følgende dage i 2021:

Januar - fredag den 29.
Februar - fredag den 26.
Marts - onsdag den 31.
April - torsdag den 29.
Maj - mandag den 31.
Juni - onsdag den 30.
Juli - fredag den 30.
August - tirsdag den 31.
September - torsdag den 30.
Oktober - fredag den 29.
November - tirsdag den 30.
December - fredag den 31.

FAQ om løn og udbetaling

Har alle sammen lønningsdag?

– Det korte svar er: nej. Vi får løn i henhold til vores ansættelseskontrakter. Nogle får løn hver 14. dag – andre får månedsløn. Nogle er forudbetalt mens andre er bagudbetalt.

Hvornår får vi løn – på lønningsdagen?

– For langt de fleste vil lønnen stå på kontoen allerede fra morgenstunden. Det er vigtigt, da bankerne ofte trækker penge til budgetkontoer fra morgenstunden på den sidste bankdag i måneden.

Er der trukket skat?

– Ja, der er som udgangspunkt trukket skat af din løn. Med mindre du får udbetalt et honorar i stedet for månedsløn.

Lønudbetaling i forbindelse med helligdage?

– Den udbetales stadig på den sidste bankdag i måneden – det vil sige den sidste hverdag, hvor bankerne har åbent. Er det helligdag har bankerne jo ikke åbent.

Hvordan får man løn?

– De penge, du har tjent i løn den forgangne måned, bliver typisk indrapporteret via et elektronisk lønsystem. I langt de fleste tilfælde er det derfor ikke den enkelte arbejdsgiver, der sidder og overfører pengene til medarbejdernes konto.

Skal man tjekke sin lønseddel?

– Ja, det er en meget god ide. Der er mange tilfælde, hvor der er fejl på lønsedlen. Du kan læse mere om fejl på lønsedlen her.

Hvad søger folk på Google om lønudbetaling?

– “hvornår får vi løn”, “hvornår får man løn”, “lønningsdag”, hvornår er det lønningsdag”, “hvad tid får man løn”, “løndag”, “hvornår får jeg løn”, “løn udbetaling”, “lønudbetaling 2021” og “hvornår før vi løn i 2021” er nogle af de mest søgte fraser, når danskere søger på Google.

Del din kommentar