ANNONCE

Forbudt: Det må du aldrig smide i brændeovnen

10. oktober 2019 18:32 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Forkert brændsel kan få vitale følger. Fyr kun med rent og tørt træ i brændeovnen.

Det er langt fra ligegyldigt, hvad man bruger som brændsel i sin brændeovn eller pejs, hvis man vil undgå forurening, dårlig varmeøkonomi eller en skorstensbrand.

Nogle materialer egner sig slet ikke som brændsel og andre er ifølge Affaldsbekendtgørelsen direkte ulovlige at fyre med.

I galleriet over artiklen kan man se, hvad der absolut ikke må anvendes.

Affaldsbekendtgørelsen håndhæves af kommunerne med hjælp fra skorstensfejere og overtrædelser kan i grove tilfælde betyde en bøde eller sågar fyringspåbud, skriver Bolius.

Artiklen fortsætter under videoen

En væsentlig årsag til, at der er specifikke regler på området, er, at røgen fra forkert brændsel kan indeholde giftstoffet dioxin. Stoffet er selv i små mængder farligt for mennesker og ifølge Miljøstyrelsen er røgen fra fyring med træ i private husholdninger den største nationale kilde til dioxin-forurening i dag, skriver Bolius.

Mediet nævner desuden, at 140-180 danskere hvert år dør af lungekræft og blodpropper på grund af forurening fra brændeovne.

Vær iøvrigt også opmærksom på, at brændt affald sviner mere. Det betyder, at både brændkammer og skorsten skal rengøres oftere. Det medfører desuden ofte nogle aldeles irriterende lugtgener. Også for naboerne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu