ANNONCE

Forbudt for danskere

7. november 2020 11:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Info

Udbruddet af covid-19 hos mink i Danmark får Storbritannien til øjeblikkeligt at stoppe indrejse fra Danmark.

Forbudt for danskere
Rejsende fra Danmark til Storbritannien vil blive nægtet indrejse. Undtaget er britiske statsborgere samt personer med fast bopæl i Storbritannien. Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP

På grund af udbruddet af covid-19 blandt mink indfører Storbritannien et indrejseforbud for rejsende fra Danmark. Det skriver landets regering i en opdatering af sine rejseregler.

Indrejseforbuddet er trådt i kraft klokken fem lørdag morgen. Undtaget er britiske statsborgere samt personer med fast bopæl i Storbritannien.

– Rejsende, der ankommer til Storbritannien fra Danmark, vil ikke blive tilladt indrejse. Det betyder, at alle ikke-britiske statsborgere, der har været i eller rejst igennem Danmark i de sidste 14 dage, vil blive nægtet indrejse af grænsepolitiet, skriver den britiske transportminister, Grant Shapps, på Twitter.

På den britiske regerings hjemmeside står der:

– Beslutningen om at handle hurtigt følger ny information fra de danske sundhedsmyndigheder om udbredt smitte med covid-19 på minkfarme og en særlig variant af virussen i nogle lokale områder, skriver den britiske regering.

Britiske statsborgere eller folk med bopæl i landet, der vender tilbage fra Danmark, skal nu gå i 14 dages isolation.

Onsdag fortalte den danske regering og Statens Serum Institut, at der var fundet en muteret udgave af covid-19, der havde spredt sig fra mink til mennesker. Mutationen kan bringe en fremtidig vaccine i fare.

Det fik regeringen med Mette Frederiksen (S) i spidsen til at igangsætte en komplet udryddelse af mink på danske minkfarme.

Hos Dansk Industri, DI, ser man på meldingen fra briterne med bekymring.

– Vi har naturligvis forståelse for situationens alvor, men for danske virksomheder er Storbritannien et af de vigtigste markeder, og derfor er indrejseforbuddet meget alvorligt, siger direktør for DI Transport Michael Svane.

DI frygter, at andre lande vil følge efter. Eksempelvis har Tyskland tidligere indført hårde indrejserestriktioner.

Mens det er hårdt med rejserestriktionerne, vil det – ifølge Michael Svane – være endnu værre, hvis en kommende vaccine bliver mindre – eller slet ikke – effektiv.

– Vi har stor forståelse for, at briterne går denne her vej. Det understreger den opgave, vi står over for i Danmark: Nemlig at sikre, at denne her mutation bliver slået ned.

– Derfor er det for os i DI også helt afgørende, at man følger myndighedernes opfordringer, så vi kan få minkvirusset kvalt. Det er førsteprioritet, siger Michael Svane.

Den britiske regering skriver, at Storbritannien har stor fokus på den potentielt muterede virus.

– Storbritanniens regering arbejder tæt sammen med internationale partnere for at forstå de ændringer i virusset, der er blevet rapporteret i Danmark, og vi er i gang med yderligere forskning i Storbritannien for at kvalificere vores risikovurdering, skriver regeringen.

Fakta

Hold virusset væk

Sådan undgår du at blive smittet med coronavirus Covid-19:

– Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit.

– Brug mundbind

– Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder.

– Begræns den fysiske kontakt, og undgå håndtryk, kindkys og kram.

– Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.

– Hvis du er ældre eller kronisk syg, så hold afstand, og bed andre tage hensyn.

Kilde: Sundhedsstyrelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu