ANNONCE

Forbyder anti-corona-demonstration

26. august 2020 15:29 | Af: Ritzau Fokus

Berlin skal ikke være samlingssted for konspirationsteoretikere og højreekstremister, siger indenrigssenator.

Forbyder anti-corona-demonstration
Demonstranter fra det yderste venstre til det yderste højre på gaden I Berlin 1. augst for at protestere mod, at de skal følge regler under coronaepidemien, herunder at bære mundbind. Nu siger Berlins bystyre stop til flere demonstrationer af den art. Foto: Christian Mang/Reuters

Berlins bystyre forbyder en demonstration i weekenden mod de indgreb, som myndighederne har foretaget for at hindre spredningen af coronavirus.

Det skriver avisen Bild-Zeitung.

Tidligere demonstrationer af den art har tiltrukket titusinder, rækkende fra nazistiske grupper til radikale venstregrupperinger.

Berlins indenrigssenator, Andreas Geisel, siger ifølge Reuters, at byen har måttet finde en balance mellem retten til at samle sig og behovet for at beskytte borgerne mod at blive smittet med covid-19.

– Vi befinder os stadig midt i en pandemien med stigende smittetal, siger han.

Tyskland har holdt smitten på et lavt niveau i forhold til andre store lande i Europa. Men det daglige antal af smittede er steget siden slutningen af juli, og det har taget yderligere fart de seneste uger.

Holdt kæmpedemonstration

1. august samlede der sig titusinder til en march mod de restriktioner, som er indført for at bremse spredningen af smitte. Herunder pligten til at bruge mundbind i mange situationer.

Blandt demonstranterne var stærkt højre- og venstreorienterede grupper og aktivister, der er modstandere af vaccinationer.

Ifølge Geisel har mange af demonstranterne bevidst overtrådt de regler, som andre tyske borgere følger for at holde coronasmitten på lavt niveau.

– En sådan opførsel er ikke acceptabel, siger han og tilføjer, at bystaten Berlin ikke skal være et samlingssted for konspirationsteoretikere og højreekstremister.

Hvis folk alligevel samler sig lørdag, så vil politiet gribe ind, advarer han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu