ANNONCE

Forbyder nu disse opslag

1. oktober 2020 04:30 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Reklamer om, at valgsnyd er udbredt eller brevstemmer upålidelige, er nu bandlyst fra Facebook og Instagram.

Facebook forbyder nu reklamer, der vildleder om det amerikanske valg.

Det gælder politiske videoer, tekster og andet materiale, der betegner valgsvindel som udbredt, valgresultater som ugyldige eller sår tvivl om visse måder at stemme på.

Det nye forbud gælder i USA og træder i kraft med det samme. Det gælder reklamer på Facebook og på et andet populært socialt medie, Instagram, der er ejet af Facebook.

Annoncer, der “fremstiller stemmeafgivning eller deltagelse i folketælling som unødvendigt/meningsløst”, vil fremover heller ikke blive vist på de to platforme.

De nye regler blev præsenteret af Facebook natten til torsdag dansk tid.

Det kommer efter en noget kaotisk valgdebat på tv mellem den republikanske præsident, Donald Trump, og hans demokratiske udfordrer, Joe Biden.

Her gentog Trump sin påstand om, at valget vil være præget af svindel.

Forventer flere brevstemmer

På grund af coronapandemien ventes millioner af amerikanske vælgere i år at stemme per brev i langt højere grad end tidligere år.

Præsidenten har flere gange hævdet, at det øger risikoen for valgsvindel. Der er imidlertid ingen beviser for, at det skulle være tilfældet.

I forvejen har Facebook indført regler, der skal forhindre, at en kandidat eller et parti kan hævde at have vundet et valg, inden resultatet foreligger.

Det amerikanske valg til præsidentposten og Kongressen finder sted 3. november.

Facebook har onsdag fjernet nogle af Trump-kampagnens annoncer, der antyder, at indvandrere kan være en betydelig corona-smittekilde.

Disse annoncer er i strid med Facebooks regler om hadsk tale, meddeler det sociale medie.

Datatilsynet skriver på sin tema-side for digital adfærd, at du skal tænke dig godt om, når du deler ting fra dine profiler på sociale medier – hvad enten det er et billede, en tekst eller bare en sjov bemærkning.

Når du skriver på nettet og uploader billeder, er det ofte noget, der berører andre personer“, skriver Datatilsynet nemlig.

I galleriet ovenfor kan du se flere eksempler på, hvad du aldrig må skriver på Facebook.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu