Forening mister støtte efter besøg af sharia-professor

5. april 2013 03:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Forening mister støtte efter besøg af sharia-professor
Billede mangler

Det har fået konsekvenser for foreningen Ny-Dansk Ungdomsråd, at den i efteråret sidste år inviterede sharia-professor Muhammed Tahir-ul-Qadri fra Pakistan til at tale på en konference, skriver Jyllands-Posten.

 

Rådet har nemlig mistet hele sin bevilling på en million kroner fra satspuljen på foranledning af Dansk Folkeparti.

»Rådet har en alternativ opfattelse af, hvad dets opgave er. Det værste eksempel er selvfølgelig den konference, hvor man inviterede en taler, som end ikke integrationsministeren ville mødes med,« siger integrationsordfører Martin Henriksen (DF), som henviser til, at integrationsminister Karen Hækkerup (S) endte med at trække sig fra arrangementet, fordi ul-Qadri deltog.

Han er stifter af den islamiske organisation Minhaj-ul-Quran og har spillet en aktiv rolle i forhold til indførelsen af Pakistans blasfemilove, skriver Jyllands-Posten.

Og det bør man ikke støtte med offentlige midler, mener Martin Henriksen.

»Konferencen var ikke en hovsa-fejl. Den var blevet planlagt gennem længere tid, og man var fuldt klar over, hvem man inviterede. Derfor er det rimeligt nok, at det har konsekvenser. Vi sender også det signal, at man fremover ikke skal engagere sig med folk, der har antidemokratiske synspunkter, hvis man skal have penge fra satspuljen,« siger han til Jyllands-Posten.

Over for avisen bekræfter Karen Hækkerup, at støtten til Ny-Dansk Ungdomsråd bliver sløjfet, og det er helt på sin plads, mener Venstres socialordfører, Eyvind Vesselbo.

»Det var en kæmpebrøler, at konferencen fik det forløb. Og når man så sidder med en masse andre gode formål, der gerne vil have penge, så kunne de penge bruges bedre på eksempelvis alkoholiserede familier end på det råd,« siger han til Jyllands-Posten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu