ANNONCE

Foreslår: Disse danskere bør ikke testes

30. september 2020 05:30 | Af: Newsbreak.dk

Der er op til fem dages ventetid på at blive testet for corona i Østjylland. Dansk Folkeparti foreslår, at nogle slet ikke skal testes for COVID-19-virus.

Citathistorie: TV2 Østjylland.

Der skal gøres noget ved de efterhånden lange ventetider på at få en coronatest. Sådan lyder det nu fra flere sider – heriblandt Dansk Folkeparti, som mener, at langt færre skal testes.

– Man kunne sagtens begrænse det, så det ikke var alle og enhver, der havde mulighed for at tage en coronatest, og i stedet for lod flere tage en test for antistoffer, så de ikke kommer over og tager coronatests, lyder det fra Mette Hjermind Dencker, der er medlem af Sundheds- og Ældreudvalget i Folketinget for Dansk Folkeparti.

I Østjylland må personer uden symptomer lige nu vente op mod fem dage på at få en test for COVID-19 virus. Baggrunden er, at Statens Serum Institut kun kan analysere et begrænset antal tests, og Region Midtjylland derfor har begrænsning på, hvor mange de må teste.

Fra omkring uge 42 kommer Statens Serum Institut dog til at kunne analysere 50.000 tests om dagen, og det er 20.000 flere end i dag. Og det kan hjælpe på de lange ventetider – med mindre efterspørgslen på test også stiger, lyder det fra formanden for regionsrådet i Region Midtjylland.

– Det er det, vi alle sammen går og venter på. Det vil hjælpe på hvor mange test, der kan gennemføres, men det afhænger også af efterspørgslen, og hvis vi ser, at efterspørgslen fortsætter med at stige, er det ikke sikkert, det vil være nok, siger Anders Kühnau (S) til TV2 Østjylland.

-Folk skal tænke sig om

Han mener, at folk skal tænke sig om en ekstra gang, inden de bestiller en test.

– Jeg vil ikke afholde nogen fra at lade sig teste, men de, der gør det en gang om ugen eller hver anden uge for en sikkerheds skyld, bør overveje, om er nødvendigt, siger Anders Kühnau (S) og uddyber:

– Fordi ellers er det ikke sikkert, at vi kan teste dem, der har behov det.

Ifølge regionsrådsformanden er der ikke ventetider for dem, der har symptomer på COVID-19 eller har været i tæt kontakt med en smittet.

Camilla Fabricius fra Socialdemokratiet skriver blandt andet:

– Det tager vi selvfølgelig meget alvorligt. Lige i øjeblikket arbejdet man meget hårdt både i regionerne og i TestCenter Danmark for at øge kapaciteten.

De øvrige partier har vi ikke fået svar fra.

Nyt center i Aarhus

Staten Serum Institut er desuden i gang med at etablere et nyt testcenter i Aarhus, som skal være færdig i slutningen af 2020.

Planen er, at det færdige TestCenter Danmark Vest starter ud med en analysekapacitet på 30.000 jyske prøver – det vil sige næsten samme niveau, som det eksisterende TestCenter Danmark Øst i København lige nu analyserer dagligt (33.000).

Ideen med TestCenter Danmark Vest er, at man her kan køre alle prøver fra Vestdanmark. Det vil gøre, at prøverne ikke skal transporteres lige så langt som nu, før de bliver analyseret. Og det er klart forventningen hos TestCenter Danmark, at det vil bringe de samlede svartider for hele landet ned.

Som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet, blev der for nyligt føjet to nye tegn til listen over symptomer på COVID-19, som du bør reagere på.

Du kan se tegnene i galleriet ovenfor artiklen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu