Kendt dansk forfatter er død – 78 år

11. juli 2018 12:58 | Af: Ritzau Fokus

En af venstrefløjens store personligheder, forfatteren Henning Prins, er død, 78 år.

Kendt dansk forfatter er død - 78 år
Forfatteren Henning Prins er død. Foto: Scanpix.

Forfatteren Henning Prins er død – 78 år. Han sov stille ind – omgivet af sine kære – tirsdag aften.

Det skriver hans datter, Kamilla Prins, på Facebook.

Henning Prins var aktiv på venstrefløjen især i 60’erne og 70’erne, og han spillede en hovedrolle på Thylejren i 1970. Det skriver forfatteren Peter Øvig Knudsen på Facebook.

– En af 68-oprørets vigtigste og mest originale personligheder er her ikke mere. Henning Prins blev den naturlige hovedperson i mine hippiebøger, fordi han var manden bag Thylejren, som i sommeren 1970 blev ikke bare hippieoprørets største eksperiment med 25.000 deltagere, men også en danmarkshistorisk begivenhed, skriver Peter Øvig Knudsen.

I Thylejren trådte Henning Prins på førstedagen tilbage som leder. Men de mange hippier kunne ikke undvære en autoritetsfigur at gøre oprør imod og pressede Henning Prins ind i rollen, forklarer han.

Aktioner mod flere sager

Henning Prins deltog i 60’erne i danske aktioner mod Nato, Vietnamkrigen og forbrugerisme. I 1967 gik han med i Venstresocialisterne, hvor han 1968-70 sad i hovedbestyrelsen.

Henning Prins gik med sin anarkistiske grundholdning ind for deltagerdemokrati og selvforvaltning. Han havde en skarp tunge i debatten.

Han har skrevet “Kogebog for kollektiver” (1977), “Grovkost for fattigfolk” (1987) og “På sporet af julemanden” (2001).

Som skønlitterær forfatter debuterede han i 1989 med romanen “En skuffe fyldt af penge”. Siden har han skrevet flere bøger.

Henning Prins var gift med tegneren Anne-Marie Steen Petersen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu