ANNONCE

Forhadt Roskilde-grusgrav fyldes op igen

17. januar 2012 14:59 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Forhadt Roskilde-grusgrav fyldes op igen
Billede mangler

Der er godt nyt til alle festivalgæster med forkærlighed for at ligge i telt på Nordeuropas største musikfestival.
Siden 2006 har en kæmpe grusgrav nemlig ædt et stort område op på campingpladsen, der ligger tæt ved Roskilde Festivalens sceneområder. Men nu har Nymølle Stenindustri A/S, der ejer grusgraven, fyldt halvdelen af den op.
“Det betyder rigtig meget for os. Vi er glade for, at det område igen bliver til rådighed, og vi får en samlet plads,” bekræfter Christina Bilde, talskvinde for Roskilde Festivalen, over for Newspaq.
Det er dog for tidligt for festivalgængere at slå teltpløkkerne i den tilbagevendne jord på Camping Øst allerede til sommer.
“Man kan ikke tage pladsen i brug som campingplads lige efter, den er fyldt op,” siger Christina Bilde og forklarer:
“Jorden skal først sætte sig. Det tager normalt omkring tre år, men da vi har med naturen at gøre, så afhænger det også af, hvor meget det har regnet og af vind og vejr.”
Roskilde Festival håber dog, at det i årene op til bliver muligt at gå på området under festivalen.
“Der er forskel på at bruge den som camping, også mens den er under etablering. Men det er for tidligt at sige, hvor meget det kommer til at betyde for gæsterne på Roskilde Festival 2012,” lyder det fra Christina Bilde.
På sigt vil hele grusgraven blive fyldt op, da Nymølle Stenindustri A/S har fået hentet det grus op, der kunne hentes.
Roskilde Festivals campingområde ligger midt i et af landets største råstofindvindingsområder. På et tidspunkt var problemet så stort, at man helt overvejede at flytte festivalen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu