Forkert familie slukkede for respirator

5. juli 2019 11:41 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Nu har familien, og den anden familie, anlagt søgsmål.

Forkert familie slukkede for respirator
Familierne ville ønske, at fejlen ikke blev begået til at starte med. Genrefoto.
Del:

To familier langer i fællesskab ud efter politiet i Chicago. Familierne har lagt sag an mod politiet, fordi de mener, at pårørende til én mand blev overtalt til at slukke for respiratoren koblet på en anden mand. Det skriver ABC News og ABC News 7.

Sagen begyndte, da Elisha Brittman blev bragt til et hospital i Chicago, hårdt såret. Han blev fundet under en bil, nøgen og med voldsomme kvæstelser, 29. april. Her blev han lagt i respirator, og to uger senere blev Rosie Brooks, søster til  Alfonso Bennett, ikke Elisha Brittman, kontaktet af sygehuset.

Myndighederne var stensikre på, at manden i respiratoren var Alfonso Bennet, mens Rosie Brooks selv havde meget, meget svært ved at se, at manden i respiratoren var hendes bror.

– Jeg hører hvad du siger, men jeg kan ikke genkende ham, sagde Rosie Brooks til en læge fra sygehuset. I sidste ende gik pårørende til Alfonso Bennett bedt om at tage stilling til, hvad der skulle ske med Elisha Brittmann, og da manden i respiratoren ikke viste tegn på at komme sig, blev han taget ud af respiratoren. Han døde tre dage senere, og de pårørende til Alfonso Bennett begyndte at planlægge begravelsen.

Tilbage fra … en rejse

På det tidspunkt vendte Alfonso Bennett tilbage. Ikke fra de døde. Han havde bare været ude at rejse. Men det vidste hans pårørende ikke. De var midt i sorgen, da Alfonso Bennet, helt uvidende om dramaet, dukkede op til en grillaften hos en ven.

I mellemtiden fandt pårørende til Elisha Brittman ud af, at han var død. Det skete, da hans fingeraftryk blev undersøgt på lighuset. Familierne er overbeviste om, at fejlen var blevet rettet, havde politiet taget fingeraftryk på manden, mens han stadig var koblet på en respirator.

Derfor er der nu blevet lagt sag an mod politi og hospital.

Ifølge ABC News har politiet kommenteret på sagen i form af en pressemeddelelse. Her kan man læse, at politiet prøver at finde ud af, hvad der gik galt, og hvorfor det gik galt. Det vil familierne også gerne vide.

– Det korte af det lange er, at det her nemt kunne have været, og skulle have været, undgået, siger Cannon Lambert, advokat for de to familier, til ABC News.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu