Forladt formue fandt sin rette ejer

17. august 2019 14:22 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Et stort beløb blev ved en fejl efterladt i en husholdningsmaskine på en genbrugsplads. Nu er historien endt lykkeligt, for ejeren af pengene.

Forladt formue fandt sin rette ejer
En del af pengene blev brugt på en findeløn. Genrefoto.

Husker du, at Midt- og Vestsjællands Politi i starten af året efterlyste en person, der havde placeret en husholdningsamaskine i en container på Kalundborg genbrugsplads på Asnæsvej?

Newsbreak.dk bragte efterlysningen tilbage i februar, men der var meget mystik forbundet med sagen.

Først og fremmest oplyste politiet ikke, hvad for en husholdningsamaskine, der var tale om. Politiet oplyste ej heller, hvor mange penge der ret beset var i husholdningsamaskinen.

De oplysninger blev ikke oplyst, for at politiet kunne sikre sig, at pengenes rigtige ejermænd faktisk fik de mange penge i hænde, skulle vedkommende henvende sig til politiet.

Newsbreak.dk talte med kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi Charlotte Tornquist i februar. Hun fortalte dengang, at man hos politiet var ret sikre på, at pengene ikke var gemt i husholdningsmaskinen af en kriminel, eller at husholdningsamaskinen var blevet efterladt for at komme af med pengene.

– Der er intet, der tyder på, at man har forsøgt at skjule pengene. Vi tror ikke, at vedkommende har vidst, at pengene var der, da maskinen blev indleveret, sagde Charlotte Tornquist til Newsbreak.dk.

Anders Lund Madsen på slap line

Der blev siden stille om sagen, indtil den blev taget op af Danmarks Radio. DR har over fire afsnit rullet historien ud i form af TV-programmet “Forladt formue søger ejer,” hvor Anders Lund Madsen denne sommer har været forbi Kalundborg for at finde ud af, hvem der ejede de mange penge, og hvem der indleverede husholdningsmaskinen.

Svar på gåden

Ønsker man ikke at vide, hvordan de fire afsnit ender, skal man holde op med at læse denne artikel. Istedet skal man besøge DR, mens tid er, og se programmet med egne øjne. Ønsker man derimod at få svar på gåden, kan man følge med i næste afsnit.

Programmets fjerde afsnit sluttede godt og skidt, sådan afhængigt af hvem man talte med.

Pengene blev reelt set fundet af Spildopmagerne, en frivillig forening, der tjener penge på at sælge genbrugsvarer videre. Husholdningsmaskinen var blevet efterladt den ved Spildopmagerne, og hos foreningen havde man gjort krav på pengene, og man håbede at få dem udleveret, da man i så fald eksempelvis kunne bruge dem på at reparere de lokaliteter, Spildopmagerne holder til på i Kalundborg.

For Spildopmagerne slutter historien derfor ikke alt for lykkeligt, men for den mand, der ved en fejl indleverede pengene, da endte det hele noget bedre.

Det viser sig, at der var tale om 302.000 kroner, der var lagt i en gammel støvsuger af mandens far, der var lidt af en samler og kræmmer. Da manden døde, og hans søn kom til Kalundborg fra Jylland for at gøre status over dødsboet, havde han efterladt sig flere støvsugere.

Sønnen forsøgte at støvsuge med støvsugeren med de mange penge i. Da den ikke virkede, og der stod flere støvsugere i huset, efterlod sønnen den ekstremt værdifulde støvsuger til Spildopmagerne.

Sønnen var en af de personer, der henvendte sig til Midt- og Vestsjællands Politi, efter at efterlysningen blev offentliggjort, og han fik i sidste ende sine penge igen, fraregnet 7000 kroner, der blev givet til Spildopmagerne i findeløn.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu