Formand for Trykkefrihedsselskabet forsøgt skudt

5. februar 2013 13:42 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Formand for Trykkefrihedsselskabet forsøgt skudt

Målet for et skud på Frederiksberg i København tirsdag formiddag var angiveligt den islamkritiske debattør og formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard. Beboere på gaden bekræfter over for Berlingske Nyhedsbureau, at han i øjeblikket bliver afhørt i en patruljevogn på stedet.

 

Ifølge tv2.dk skulle skuddet været faldet foran Lars Hedegaards hjem på Pelargonievej, som er en sidevej til Roskildevej. Gerningsmanden gik ifølge politiet op til forurettede, der angiveligt er Hedegaard.

– Manden retter henvendelse til den forurettede og afgiver skud mod ham. Men skuddet går hen over hovedet på forurettede, fortæller politikommissær Lars-Christian Borg fra Københavns Politi.

Da gerningsmanden forsøger at skyde igen, »klikker pistolen«, hvilket enten kan betyde, at patronen er defekt, eller at der ikke er nogen patron, forklarer Borg.

Efter det mislykkede forsøg, løber manden med sin pistol fra stedet, og forurettede slår alarm.

Politiet er i øjeblikket talstærkt til stede, fortæller en beboer.

– Der er en masse politi på vejen. I hvert fald 15 betjente og flere biler, siger beboeren.

Politiet og efterforskningsenheden har afspærret et område på små 100 meter af Pelargonievej og er i gang med efterforskningen.

Zoologisk Have er også afspærret, mens politiet leder efter en gerningsmand, erfarer bt.dk. Dyrepasserne i Zoo har fået at vide, at de skal kontakte politiet, hvis de ser en mand i rød jakke, evt. af pakistansk herkomst.

Endnu kan politiet ikke sige mere om hverken motiv, gerningsmand eller forurettede, som dog ikke er kommet til skade.

Ordensmagten vil dog gerne i kontakt med vidner, der har set gerningsmanden, der beskrives som omkring 30 år, mørk af udseende med tykt, mørkt hår. Under skyderiet havde han en rød postvæsen-lignende jakke på.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu