Formand: Offerfond kan gøre en forskel

10. juni 2012 14:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Formand: Offerfond kan gøre en forskel
Billede mangler

Der ér behov for mere hjælp til ofre for vold. Det siger Henrik Wollsen, der er formand for landsforeningen Hjælp Voldsofre, oven på nyheden om, at regering med støtte fra Enhedslisten vil oprette en fond, der skal være med til at støtte ofrene.
– Endelig bliver gerningsmænd stillet til regnskab over for det enkelte offer. Som det er nu, er det systemet, man står til ansvar over for. Samtidig bliver muligheden for at hjælpe ofre bedre, end den er i dag, siger Henrik Wollsen.
Regeringen vil lægge et tillæg på 500 kroner på visse lovovertrædelser, hvilket skal generere 25 millioner kroner om året. Med et beløb på den størrelse har man ifølge Henrik Wollsen virkelig mulighed for at gøre en forskel.
– Hvis man virkelig får 25 millioner, så kan man nå rigtig langt, siger han.
Til sammenligning brugte foreningen Hjælp Voldsofre sidste år 1,3 millioner kroner til at hjælpe ofre for vold.
Hvis de 25 millioner skal række længst, skal de ifølge formanden bruges til at lette sagsgangen og det administrative læs, man som offer står over for i kølvandet på en forbrydelse.
– Det pudsige er, at ofrene ofte ikke efterlyser kroner og ører. For dem handler det om at få hjælp til alt det praktiske. Så pengene skal bruges sådan, at ofrene ikke skal spekulerer på alt det praktiske, siger han og fortsætter:
– De skal have overskud til at tænke på sig selv, og så må vi andre tage os af det praktiske.
Et af de områder fonden skal støtte, er de lokale offerrådgivninger.
Det glæder Henrik Wollsen, der forsikrer, at pengene hos ham vil blive taget imod med kyshånd.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu