Formel 1-løb er en tidsindstillet bombe

16. april 2012 19:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Formel 1-løb er en tidsindstillet bombe
Billede mangler

“En tidsindstillet bombe”. Sådan beskriver tænketanken Den Internationale Krisegruppe (IGC) weekendens Formel 1-løb i Bahrain.
“Under en facade af normalitet er Bahrain ved at glide ind i et nyt farligt udbrud af voldshandlinger,” skriver den internationale tænketank, der opfordrer regeringen i Bahrain til at lytte til befolkningens krav om reformer i landet.
“Det virker som om, at regeringen tror, den kan nøjes med at gennemføre sidste års anbefalinger fra Den Uafhængige Forespørgselskomité for at genoprette roen i landet, men der er al mulig grund til at tro, at den tager fejl,” skriver tænketanken.
Bahrain er ramt af demonstrationer fra aktivister, der støtter den fængslede bahrainske aktivist med dansk statsborgerskab, Abdulhadi al-Khawaja. I protest har han nu sultestrejket i to måneder.
Nyheden om al-Khawaja har skabt uroligheder i landet, og det falder tilfældigvis sammen med afholdelsen af et Formel 1-løb, der efter planen skal køres på søndag.
IGC siger dog, at værtskabet blot er én af to potentielle tikkende bomber. Den anden er al-Khawajas skæbne, hvis han skulle dø.
Han er idømt livsvarigt fængsel for angiveligt at ville vælte monarkiet.
“Bahrain forsøger at gøre racerløbet til et symbol på national enhed. Men i stedet viser det dybe kløfter med risiko for, at det yderligere vil opflamme situationen,” lyder det.
Kun dialog og forhandlinger om politiske reformer, hvilket indbefatter løsladelsen af politiske fanger som al-Khawaja, kan ifølge tænkentanken få Bahrain ud af den nuværende krise.
Sidste år blev løbet aflyst på grund af lignende uroligheder.
Kilde: ICG

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu