Formodede bandemedlemmer får uanmeldt besøg af politiet

12. marts 2013 09:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Formodede bandemedlemmer får uanmeldt besøg af politiet
Billede mangler

Uniformerede betjente har i løbet af den råkolde mandag morgen slået til mod 42 banderelaterede adresser i hovedstadsområdet og Nordsjælland. Københavns Politi oplyser, at en lang række personer er blevet anholdt, og at deres opholdssteder enten er blevet eller vil blive ransaget.

 

Aktionen er en del af samarbejdet mellem politikredsene på Sjælland, Rigspolitiet og den fælles sjællandske bandeenhed Task Force Øst.

»Det er på baggrund af vores efterforskninger og efterretninger, at vi i dag (mandag, red.) slår til mod banderne. Med dagens aktion har vi valgt at sende banderne et tydeligt signal – nemlig at vi under ingen omstændigheder vil acceptere en voldelig konflikt, der er til fare for naboer og borgere,« siger politiinspektør Jørgen Skov, leder af Efterforskningsenheden, Københavns Politi, og operationsansvarlig for dagens aktion, i en pressemeddelelse.

Banderne, der de seneste uger er ramlet sammen, er ifølge politiinspektøren genstand for politiets opmærksomhed.

»Vi anholder personer, som har deltaget i de voldelige sammenstød, herunder drabsforsøg, og ransager især efter våben og andre genstande, der kan anvendes som våben. Vi overvåger grupperingerne meget nøje og vil slå hårdt ned på al kriminalitet, der udspringer fra personer, der har relationer til banderne,« fortæller Jørgen Skov.

»Samtidigt prøver vi at få de unge i tale og hjælpe dem ud af det kriminelle miljø. Vi benytter enhver lejlighed – også dagens aktion – til ansigt til ansigt at fortælle de unge, at de er i gang med at ødelægge deres og andres liv, men at de kan få hjælp fra politiet og deres kommune til at forlade bandemiljøet og for eksempel komme i arbejde og eller få en uddannelse,« siger Jørgen Skov.

Det lader til, at Folkets Park på Nørrebro i København er en af de steder, hvor politiet ransagede. Kort før klokken ni vrimlede det med betjente, og en række uniformer forsøgte at slå døren ind til »Folkets Hus« eller en nabo hertil.

Siden 11. januar i år har der været adskillige skudepisoder og knivstikkerier, hvor offeret eller gerningsmanden har tilknytning til kriminelle grupperinger. Politiet vurderer, at episoderne udspringer af en konflikt mellem forskellige grupperinger. Konflikten har ført til både drab og flere sårede, og politiet har blandt andet oprettet visitationszoner i flere politikredse for at komme kriminaliteten til livs.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu