Skip to main content

Nu afslører efterskolen: 16-årig dreng brækkede nakken

Skolen vil gerne undgå misforståelser og rygtedannelse.

Ulykken indtraf på en såkaldt airtrack. ARKIVfoto: Scanpix

Ulykken indtraf på en såkaldt airtrack. ARKIVfoto: Scanpix

I et forsøg på at undgå rygtedannelse og misforståelser, melder Gymnastikefterskolen Stevns nu offentligt ud, hvad der skete, da en 16-årig elev døde efter en faldulykke i sin fritid på skolen.

Vi er alle i stor sorg og beder om, at der udvises respekt for den afdøde dreng og hans familie, blandt andet ved at hjælpe os med at formidle fakta om den tragiske ulykke, således at vi undgår rygtedannelse“, starter et informationsbrev.

Det offentligt tilgængelige informationsbrev underskrevet forstander Carlo Mathiasen fremgår på skolens hjemmeside, og her i kan det læses, at den 16-årige, der stammer fra Ølstykke, både brækkede nakken og fik hjertestop i forbindelse med den tragiske ulykke.

Politiet har rutinemæssigt undersøgt dødsfaldet, men fandt på ingen måde tegn på andet end en ulykke med særdeles tragisk udfald.

– Vi har foretaget de undersøgelser, vi umiddelbart kan lave dernede. Arbejdstilsynet kommer også derud og vurderer sagen, og så får vi en udtalelse om et stykke tid fra dem, om der er nogen forhold, der kan være kritisable. Men umiddelbart er der intet, der tyder på, at der har været noget galt med forholdene, sagde Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi tidligere til Newsbreak.dk.

En salto gik helt galt

Carlo Mathiasen skriver i sit brev, at ulykken indtraf fredag den 4. maj, hvor en flok af skolens elever hyggede sig i det såkaldte springcenter på skolen, der ligger i Boestofte uden for Store Heddinge på Stevns.

Ved 20-tiden vil en af drengene i centret lave et kraftspring på en såkaldt airtrack. Han sætter af i forsøget på at begå en forlæns saltomortale ud til “pomfritgraven”, men noget går helt galt.

Uheldet vil, at han ikke kommer langt nok og ej heller hele vejen rundt i saltoen, og han lander derfor på nakken på kanten af airtracken og falder ned i pomfritgraven. Kort efter får han hjertestop“, skriver forstanderen.

Dør søndag

Drengens medspringere får hentet drengen op og går straks i gang med førstehjælp. Det samme gør tililende ansatte på skolen.

Efter kort tid ankommer professionel hjælp, så den 16-årige kan køres til sygehus. Ved ankomsten er den tilskadekomne ifølge skolen kritisk stabil, og hans hjerte slår også.

Siden bekræftes den værste frygt dog. Drengen har fået et brud på nakken. Trods en operation, der iværksættes allerede lørdag, dør den 16-årige sent søndag aften, som politiet har oplyst tirsdag.

Vi er naturligvis alle stærkt berørt af ulykken. Det er vigtigt for os at understrege, at drengene i springcenteret har overholdt alle regler og procedurer, og at det eneste, der var involveret i ulykken af redskaber, var en airtrack, der lå op til pomfritgraven“, skriver forstanderen.

Del din kommentar