Påvirket: Letbanefører hjælpes efter dødsulykke

Et letbanetog og en personbil kolliderede lørdag. En mand og et barn omkom.

Den fatale ulykke indtraf lørdag. KLIK FOR FLERE BILLEDER DERFRA. Foto: Øxenholt Foto
Den fatale ulykke indtraf lørdag. KLIK FOR FLERE BILLEDER DERFRA. Foto: Øxenholt Foto
Udgivet Opdateret

Der bliver taget hånd om den letbanefører, der lørdag var involveret i et sammenstød med en personbil, der kostede to personer livet.

Det fortæller Peter Lanng Nielsen, der er direktør i Keolis Danmark, som driver letbanen og dermed har personaleansvaret for førerne af letbanen.

– Vi er dybt berørte af den tragiske ulykke, og vi hjælper i første omgang myndighederne med at opklare den. Men vi har også et ansvar over for den fører, som var så uheldig at føre toget, siger han til DR P4 Østjylland.

Det var en personbil med en norsk familie på fire, der kolliderede med et letbanetog i byen Trustrup på Djursland omkring klokken 11 lørdag.

To personer dræbt

Faren på 34 år og sønnen på syv mistede livet efter ulykken. Moren på 32 og parrets seks år gamle pige overlevede og blev efter ulykken indlagt på Aarhus Universitetshospital.

Peter Lanng Nielsen fortæller, at det er en hændelse, man forsøger at forberede sig på i uddannelsen af førerne, men at det er svært at forberede sig helt på.

– Føreren er naturligvis påvirket af hændelsen, og vi hjælper ham så godt vi kan. Vi skal have ham ud at køre letbane igen, og det er vi ret overbeviste om, at han nok skal komme, siger han.

Der er derfor sat flere ting i gang.

Artiklen fortsætter under videoen

– Vi har procedurer, som indeholder en masse praktik omkring tog, men også, hvad man gør omkring føreren. Han skal snakke med kolleger, tillidsmand, ledere og få ekstern hjælp, hvis det skønnes nødvendigt. Og så skal vi generelt yde omsorg for ham. Han har været ude for noget frygteligt, og det skal vi hjælpe ham med.

Kollektiv sorg

Også de øvrige kolleger får hjælp, lyder det fra Peter Lanng Nielsen.

– Vi har prøvet at finde ud af, hvordan vi bedst hjælper både førere og kolleger, når sådan noget sker, og det er sådan set at snakke om tingene, og det har vi selvfølgelig sørget for er sket og sker løbende, når de kommer på arbejde, lyder det fra Keolis-direktøren.

Ud over omsorgen for medarbejderne er Keolis i gang med at hjælpe myndighederne med at opklare den tragiske ulykke.

– Dels er vi jo vidner til ulykken og har en del teknik, som vi hjælper Havarikommissionen med at få adgang til, og dels kan vi fortælle myndighederne om, hvordan praktikken er omkring at køre tog, siger han til DR P4 Østjylland.

Havarikommissionen undersøger fortsat ulykken.

Powered by Labrador CMS