Forsigtig Landin før dansk-tysk topmøde

9. marts 2013 16:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Forsigtig Landin før dansk-tysk topmøde
Billede mangler

Det er det bedste fra Tyskland mod det bedste fra Danmark lige nu. Vi taler om duellen i EHF Cup’ens gruppespil mellem Rhein-Neckar Löwen (RNL) og KIF Kolding København (KIF) søndag eftermiddag i tyske Mannheim.

Efter KIFs sejr på 25-23 i første duel mellem de to i Brøndby tørster Bundesligaens førerhold efter revanche i kampen, der højst sandsynligt afgør, hvilken af de to klubber, der løber med førstepladsen i puljen.

Og det tyske topholds danske målmand, Niklas Landin, tror på, at hans mandskab kan rejse sig og hente den nødvendige sejr med tre overskydende mål, som vil stille RNL bedst i tilfælde af pointlighed mellem de to efter sidste spillerunde.

– Jeg tror, vi kan gøre det. I København var vi længe i øjenhøjde, og kampen gled først fra os i slutfasen, da vi indkasserede to mål i overtal. Det må naturligvis ikke ske igen. Men selv om vi lige nu har en smal trup på grund af skader, vil vi vinde vores hjemmekamp. Og helst med tre mål eller mere. For selv som gruppetoer er man i sidste ende ikke sikret en plads i kvartfinalen, siger Niklas Landin til Rhein-Neckar Löwens hjemmeside.

I EHF Cup går to hold videre fra hver af de fire grupper, men da semifinaler og finale skal afvikles som Final4-stævne i franske Nantes, har EHF på forhånd besluttet, at den franske klub SKAL være med blandt de sidste fire. Og derfor kan en af de fire toere i puljespillet blive siet fra, selv om holdet egentlig har spillet sig videre.

Derfor er kampen om førstepladsen intens, og både det tyske og danske tophold går da også efter den samlede sejr i hele EHF Cup-turneringen.

For Landin og løverne kan EHF Cup meget vel være den nemmeste vej til en pokal i denne sæson, da holdet er ude af pokalen og trods den øjeblikkelige førsteplads i Bundesligaen kan få svært ved at holde mægtige THW Kiel bag sig hele vejen til sidste spillerunde.

– Det kan være vores største chance for at vinde en pokal, men vi har set, hvor godt for eksempel Kolding-København kan spille. Selvfølgelig ville det være herligt, hvis det endelig lykkedes klubben at vinde den første titel. Men for at det skal lykkes, må vi først i kvartfinalen. Og selv dér kan meget ske, siger Landin forsigtigt.

Den danske målmand ser nemlig intet selvfølgeligt i, at Rhein-Neckar Löwen bare løser opgaven mod danskerne.

– Dette mandskab lever af sin uhyggelige erfaring. Og så gør det ikke så meget, at holdet kun er samlet to gange om ugen og derudover træner i to grupper i Kolding og København. Alene Kim Andersson har så meget klasse, at han kan slappe af hele ugen for så at ryste mål ud af ærmet mod os, siger Niklas Landin til Rhein-Neckar Löwens hjemmeside.

Også Team Tvis Holstebros herrer er med i EHF Cuppens gruppespil. Holdet møder norske Elverum hjemmei Gråkjær Arena. Kampen i Norge endte uafgjort.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu