Forsikring på rejsen bliver dyrere

7. januar 2015 05:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Forsikring på rejsen bliver dyrere
Foto: Syda Productions/Scanpix.
Foto: Syda Productions/Scanpix.

Foto: Syda Productions/Scanpix.

Tusindvis af danskere vil i år opleve, at deres rejseforsikring stiger i pris, selv om forsikringsdækningen ikke bliver forbedret. Selskaber som Topdanmark, Tryg, Gouda og Europæiske beretter, at de enten har eller er i gang med at hæve priserne. Også Alm. Brand og Codan overvejer prisforhøjelser. Det skriver Berlingske Business.

Baggrunden er, at det gule sundhedskort ikke længere dækker som rejsesygesikring i udlandet. I stedet kan danskerne benytte det blå EU-sygesikringskort, men det dækker knapt så bredt, som det gule gjorde. Derfor regner forsikringsselskaberne med, at danskerne vil anmelde flere skader, og regningen sendes videre til kunderne.

»Vi har tilpasset vores forsikringer, så de nu sikrer de samme dækninger og den samme service, som man fik førhen. Det er klart, at det koster nogle ekstra penge for os, så derfor har vi differentieret vores forsikringer og ændret på priserne,« siger Thomas Enna, underdirektør i Topdanmark.

Ifølge Finansloven for 2014 vil staten spare omkring 80 millioner kroner årligt på ændringen i den offentlige dækning, men Europæiske ERV siger, at regningen hos forsikringsselskaberne og i sidste ende kunderne formentlig bliver endnu større.

»De 80 millioner kroner er jo regulære skadesomkostninger. Oveni det kommer der selvfølgelig noget administration og så videre, så det egentlige beløb er formentlig markant større,« siger Dan Laursen, salgs- og marketingdirektør i Europæiske ERV.

Ændringerne betyder blandt andet, at den offentlige alarmcentral, som man kunne kontakte, hvis man kom til skade i udlandet, er lukket. Dette varetages nu af forsikringsselskaberne selv, der også skal dække, når kunderne skal på privathospital.

På den baggrund har Gouda hævet priserne med 20 procent mens de fleste Tryg-kunder får en prisstigning på op til 300 kroner.

Ifølge selskaberne giver prisforhøjelserne ikke en ekstra indtægt, og det vil Forbrugerrådet holde øje med.

»Det er klart, at vi holder øje med, hvor dyrt det bliver, for det er selvfølgelig ikke meningen, at forsikringsselskaberne bare automatisk skruer priserne ekstra op. Hvis det viser sig, at erstatningsudbetalingerne ikke ændrer sig væsentligt, så kan det heller ikke berettige, at præmierne stiger væsentligt,« siger Mads Mølgaard Braüner, seniorjurist i Forbrugerrådet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu