Forskel i bankpriser slår nye rekorder

4. februar 2013 08:11 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Forskel i bankpriser slår nye rekorder
Danske Bank

Danske Banks hovedkontor på Kgs. Nytorv.

Danske Bank har med sin nye gebyrpolitik sat kraftig fokus på bankernes priser. Og nu viser det sig, at de højeste bankpriser er fire gange så høje som de laveste, skriver Politiken, som har hentet priserne i de forskellige banker på Pengepriser.dk – bankernes egen prisportal.

 

Tallen viser, at en modelfamilie fra middelklassen i ejerbolig kan spare op til 21.000 kroner årligt ved at skifte fra den dyreste til den billigste bank. Og det er en rekordstor forskel.

“For få år siden var den dyreste bank typisk omtrent dobbelt så dyr som den billigste, når man beregnede, hvad en familie kunne spare ved at skifte. I dag kan forskellen være helt op til det firedobbelte. Mange danskere har bare ikke opdaget det endnu,” siger John Norden, partner i prisportalen Mybanker, til avisen.

Vordingborg Bank er dyrest for modelfamilien med en årlig udgift på godt 32.000 kroner i renter og gebyrer, mens Spar Nord lader familien slippe med kun godt 11.000 kroner om året.

Forbrugerrådet er selv kommet frem til samme konklusion i sine beregninger.

“Det her fortæller, at der virkelig er noget at komme efter, hvis man er aktiv som bankkunde. Mange kan få langt lavere renter og gebyrer, end de har i dag,” siger seniorøkonom i Forbrugerrådet Morten Bruun Pedersen til avisen.

Han vurderer dog også, at de færreste danskere reagerer på de store prisforskelle og skifter bank, når det kommer til stykket.

“Folk taler meget om det, når de henvender sig til os, men for mange bliver det bare aldrig rigtig gjort. Banken har du måske haft som barn, og du kender rådgiveren. Det giver en mental barriere, som ikke er der, når du f. eks.begynder at handle i et supermarked,” siger Morten Bruun Pedersen til Politiken

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu