ANNONCE

Forsker advarer mod særligt legetøj til dyr

25. februar 2019 16:16 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det kan godt være, det ser sjovt ud. Men bør du udsætte dit kæledyr for det?

Er det fair at dope kæledyr? Det er Debra Merskin i tvivl om.

Debra er professor i mediestudier ved Oregon Universitet, og i en klumme på Videnskab.dk stiller hun spørgsmålstegn ved såkaldt katteurt, også kendt som catnip, der er kendt for at gøre katte vanvittige i deres opførsel, når de kommer tæt på den særlige urt.

Agira Dyreforsikring skriver, at din kat får et trip, der varer i omegnen af 10 minutter, hvis den ellers “får noget ud af” at dufte til katteurt. Det er ikke alle katter, der reagerer på urten, men gør de, er du ikke i tvivk.

– Selv reserverede kattepersonligheder kan havne i en nærmest påvirket tilstand, når de udsættes for myntens kemiske forbindelser, skriver Agira Dyreforsikring om katteurt.

Skader ikke men er det uskadeligt?

Debra Merskin skriver, at katteurt kan få katte til at rulle rundt, savle eller ligefrem komme op at slås med andre katte, og med andre ord kan vi mennesker nok ikke sige os helt fri for at give vores katte katteurt, fordi vi vil underholdes. Deri består problemet, ifølge Debra Merskin, der studerer dyr i medierne.

Hun synes, vi bør overveje, om det er i orden at grine af katte, der er påvirket af eksempelvis katteurt, eller om vi bør begynde at vise vores kæledyr samme omtanke, som vi udviser vores medmennesker.

Katteurt skader ikke dit kæledyr, skriver Agira Dyreforsikring, men dyret kan blive afhængigt af stoffet, ligesom mennesker kan blive afhængige af narkotika og alkohol.

Du kan købe katteurt til katte i form af eksempelvis legetøj, men spørgsmålet er altså, om du skal stoppe op og overveje, om du skylder din kat samme respekt som dig selv, og ikke bør udsætte den for stimulanser, den til syvende og sidst ikke kan sige nej til.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu