Forsker: Derfor skal du ikke boykotte MGP

26. maj 2012 09:09 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Forsker: Derfor skal du ikke boykotte MGP
Billede mangler

Når finalen i Eurovision Song Contest bliver afholdt i Aserbajdsjan i aften, kan du roligt kigge med, selv om landet bliver anklaget for overgreb på menneskerettighederne.
Det vil nemlig ikke gøre nogen forskel at boykotte konkurrencen ved at blive væk. Derimod er det en god idé at blive væk fra EM i fodbold i Ukraine, mener europaekspert og professor ved CBS Uffe Østergaard.
– Vi må være realister, for sådan er verden altså bare. Det er en ny vurdering hver gang, og det handler om, hvor det vil gøre en forskel at blive væk. Derfor er det vigtigt med en analyse af den enkelte situation, siger Uffe Østergaard.
Diskussionen er blusset op, efter at flere medier har fokuseret på overgreb på menneskerettighederne i Aserbajdsjan, uden at der dog er nogen, der er blevet væk fra sangdysten.
En boykot af landet vil heller ikke gøre nogen forskel, for styret har ingen intentioner om forandringer, lyder vurderingen.
Flere af Europas ledere har meldt ud, at de vil boykotte EM-kampene i Ukraine, men overvære dem, der spilles i Polen. Uffe Østergaard mener, at det er en god idé, når Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og andre bliver væk fra fodbold i Ukraine.
– Jeg er ikke optimistisk med hensyn til, om regimet ændrer sig, men det gør virkelig et indtryk på landet, at det bliver lagt på is af Europas ledere. Ukraine lytter til kritikken, fordi det gerne vil nærme sig Europa, siger han.
Forsker i idræt og samfund Jørn Hansen mener, at det er umuligt at skille sport og politik ad, for de to ting har altid hørt sammen. Han mener, det er en måde for værtslandet at profilere sig på i forhold til andre lande.
– Deri er der en politisk ageren. Allerede under de allerførste moderne olympiske lege var det meget magtpåliggende for det nye Grækenland at manifestere sig som en nation, efter at det var blevet befriet fra Osmannerriget, siger Jørn Hansen.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu