Forsker: Tag det roligt, Sohn og fagbevægelse

9. marts 2012 13:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Forsker: Tag det roligt, Sohn og fagbevægelse
Billede mangler

Fagbevægelsen, arbejdsgiverne og politikerne kommer tidligst til forhandlingsbordet til trepartsforhandlingerne til maj, men allerede nu strides parterne i medierne.
Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) og arbejdsgiverne kræver, at fagbevægelsen viser tilbageholdenhed. Omvendt siger fagbevægelsen, at det er slut med at give køb på lønninger og arbejdstid.
Men alle tre parter bør trække vejret en ekstra gang og vente til tiden til de sidste overenskomstforhandlerne er på plads, vurderer arbejdsmarkedsforsker Jesper Due.
“Der er en masse forvirring lige nu, jeg synes, at man burde afvente de igangværende overenskomstforhandlinger, der jo ikke er på plads endnu,” siger han til Newspaq.
Inden trepartsforhandlingerne skal de færdige overenskomster kobles sammen med dem, der ikke er på plads. Derfor bør de tre parter trække vejret, inden de melder deres krav ud.
Fagbevægelsens medlemmer skal først stemme for et mælingsforslag, der skal danne grundlag for trepartsforhandlingerne.
“Så længe det ikke er på plads, så er parterne bare med til at danne støj på linjen. Jo flere forhandlinger, der flyver gennem luften, jo større er chancen for, at det kan påvirke et afstemningsresultat,” forklarer Jesper Due.
Han vurderer, at trepartsforhandlingerne måske først kan skydes ind til sommer, måske endda efter sommerferien.
“Der foreligger jo ikke noget forhandlingsgrundlag på nuværende tidspunkt, det skal først være på plads, og man er jo endnu ikke begyndt,” siger han og påpeger, at SRSF’s regeringsgrundlag kommer til at spille en stor rolle i forhandlingerne.
Due forudser, at temaerne til trepartsforhandlingerne bliver uddannelse, opkvalificering og seniorordninger.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu