Forsker: Thorning vinder på død betalingsring

22. februar 2012 07:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Forsker: Thorning vinder på død betalingsring
Billede mangler

En begravet betalingsring gavner statsminister Helle Thornings opbakning hos danskerne.
Det mener valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet, selvom det kan sende en række vælgere i armene på Enhedslisten. Samlet står regeringen dog stærkere overfor oppositionen.
“Nu har vælgerne en grund mindre til at gå fra Socialdemokraterne til blå blok. Og dem der er skuffede over, at det ikke bliver til noget går til Enhedslisten,” siger han til Newspaq.
Valgforskeren ser den droppede betalingsring som en manøvre, der igen skal få rød blok tilbage som vinderne i meningsmålingerne, der har peget entydigt på Lars Løkke (V) og co. de sidste mange måneder.
“Der hvor det kunne have en større effekt er, at den kan forhindre yderligere tab fra Socialdemokraterne til Venstre, og dermed hjælpe regeringen med at holde skansen,” fortæller Rune Stubager.
SF fik et dårligt valg, hvor Villy Søvndal (SF) mistede syv ud af 23 tropper. Men den døde betalingsring kan dreje kniven en ekstra gang i partigruppen. De utilfredse SF-vælgere hopper nemlig videre til støttepartiet Enhedslisten, mener valgforskeren.
En død betalingsring er et klokkeklart løftebrud fra regeringen, men det kommer alligevel ikke til at koste vælgerne på den korte bane.
“Det koster ikke vælgere på emnet betalingsringen, men det kan selvfølgelig minde folk om, at der var andre løfter, som de gik op i, der heller ikke blev indfriet,” slutter Rune Stubager.
I stedet for en betalingsring vil regeringen finde 750 millioner kroner til billigere billetter i den kollektive trafik. Samtidig nedsætter man en trængselskommission, som skal se nærmere på bilkøerne i København.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu