Forskere flygter fra Aarhus Universitet

29. februar 2012 08:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Forskere flygter fra Aarhus Universitet
Billede mangler

En række forskere har fået nok af manglende indflydelse og for lille mulighed for kritik.
 
Et helt forskningscenter med 17 ansatte har nu forladt Aarhus Universitet efter en uge, hvor kritikken har haglet ned over læreanstalten, der blandt andet beskyldes for at fremme en spytslikkerkultur, hvor man ikke kan kritisere ledelse eller struktur.
 
Centeret er flyttet til Aalborg Universitet, hvor man håber, der er rum til at bibeholde centeret i et helt stykke. Det var planen i Aarhus at splitte det op, noget som ville gå kraftigt ud over det miljø, forskergruppen havde opbygget over mange år, skriver Information.
 
“Der var for os at se ingen faglig begrundelse for, at vi skulle flytte til Aarhus. Vi fik indtryk af, at det handlede mest om organisation og struktur. Man skulle have institutstørrelserne til at passe, men de faglige argumenter talte ikke,” siger Birgitte Holm Sørensen, der er forskningsleder på det flygtede forskningscenter Medier og IT.
 
I Aarhus forsvarer rektor Lauritz B. Holm-Nielsen universitetet og siger, at der er blevet lyttet til faglige argumenter fra de utilfredse forskere. Dog understreger han, at man som ledelse nogen gange må tage beslutninger, der gør folk utilfredse.
 
“Det er en ledelsesopgave at træffe en beslutning, som for helheden er den bedste. Det vedkender jeg, at sådan er det,” siger Lauritz B. Holm-Nielsen.
Kilde: Information

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu