ANNONCE

Forskere gør foruroligende fund i moderkager

23. december 2020 22:49 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Man anbefaler yderligere forskning.

Forskere gør foruroligende fund i moderkager
Forskerne er bekymrede over fundet. Genrefoto.

Forskere har for første gang fundet mikroplast i moderkagen hos ufødte børn. Det skriver The Guardian.

Det er endnu uvist, om mikroplast er farligt for mennesker. I efteråret 2019 forlød det fra WHO, at man ikke burde være bekymret for mikroplast, der fandt vej til klodens drikkevand, da mikroplast burde forlade kroppen, når det har passeret fordøjelsessystemet.

The Guardian skriver, at selvom man endnu ikke præcist ved, hvad mikroplast har af effekt på menneskekroppen, er forskere bekymrede over de seneste fund.

Man forventer, at mikroplasten har fundet vej til moderkagen via indtag af luft eller fødevarer, og partiklerne blev fundet i moderkagen hos fire sunde og raske kvinder, der i øvrigt gennemgik problemfrie graviditeter og fødsler.

Forskellige farver

The Guardian skriver, at det fundne mikroplast havde forskellige farver, blå, rød, orange og lyseråd, og teorien er derfor, at det stammer fra indpakning, maling eller kosmetiske produkter af forskellig art. Partiklerne var så små, at de kunne være i kvindernes blodbaner.

– Det er som at have en cyborg-baby, der ikke længere kun består af biologisk materiale, siger Antonia Ragusa, leder af et hospital i Rom og hovedforfatter på studiet. Han tilføjer, at de fire kvinder var chokerede over forskernes fund.

The Guardian skriver, at forskerne bag studiet udtrykker dyb bekymring over resultatet af deres undersøgelser. Moderkagen er essentiel for fostrets udvikling, og forskerne anbefaler, at man i fremtiden undersøger, om mikroplast på nogen måde kan gøre skade på ufødte børn.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu