Undgå et skattesmæk: Dette skal du få styr på

12. oktober 2018 06:01 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

13. november ligger din forskudsopgørelse 2019 klar hos Skat. Det er en rigtig god idé at gå opgørelsen efter i sømmene.

Ifølge skat.dk kommer styrelsens forskudsopgørelse 2019 til at ligge klar 13. november 2018.

Når opgørelsen kommer, er det en rigtig god idé at tjekke den, så der ikke venter en ubehagelig overraskelse næste år.

Hvis du betaler det rigtige i skat hver måned, slipper du nemlig for at blive mødt af et surt tal i rødt, når du til foråret sammen med tusindvis af andre danskerere logger på Skat.dk for at undersøge, om du får penge tilbage i skat for året, der er gået.

Forskudsopgørelse 2019: Har du fået længere til eller fra arbejde?

Borger.dk anbefales man at rette i forskudsopgørelsen, når der sker store ændringer i ens økonomi. Det kan blandt andet ske, hvis man skifter job, går på pension, køber eller sælger fast ejendom eller pludselig får væsentligt længere eller kortere afstand til arbejde.

Det er ikke fordi, du skal gøre så meget igen ved din forskudsopgørelse 2018. Du bliver på Tastselv.skat.dk guidet igennem de felter, du kan have brug for at justere på, hvorefter at der bliver udarbejdet en ny forskudsopgørelse og et nyt skattekort. Skattekortet bliver automatisk sendt til relevante instanser, eksempelvis din arbejdsgiver.

Fakta

Det skal du vide

Forskudsopgørelsen er en slags løbende budget over din indkomst og skat for året. Den kigger fremad og viser din forventede indkomst og fradrag samt den procent, som din arbejdsgiver trækker dig i skat.

Forskudsopgørelsen kommer hvert år i november, hvor du kan se vores bud på, hvordan din skat bliver i det kommende år. Hvis der sker ændringer i din økonomi, bør du rette forskudsopgørelsen, så du løbende betaler den rigtige skat.

Når du retter din forskudsopgørelse, retter du også dit skattekort, som automatisk bliver sendt til fx din arbejdsgiver, SU eller dit pensionsselskab.

Kilde: Skat

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu