ANNONCE

Forskudsopgørelse er klar: Dette skal du tjekke

17. november 2020 09:34 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Din forskudsopgørelse 2021 er klar. Mange danskere skal rette i den.

Din forskudsopgørelse 2021 ligger klar hos Skat.

Fra i dag, tirsdag 17. november, kan du gå ind på Skat.dk og se din forskudsopgørelse 2021.

(I galleriet over artiklen kan du se de felter, du skal være særlig opmærksom på).

Og netop i år kan det – for mange – være en rigtig god ide; corona-krisen har nemlig sat sine spor for en hel del danskere.

“Forskudsopgørelsen er en slags budget over din forventede indkomst og skat for 2021. Hvis dit liv eller økonomi ændrer sig, skal du tilpasse din forskudsopgørelse 2021. Så betaler du løbende den rigtige skat”, forklarer Skat på sin hjemmeside.

Først og fremmest er det kørselsfradraget, der for mange skal ændres på i forskudsopgørelsen.

I marts bad landets statsminister Mette Frederiksen de danskere, der havde mulighed for det, at arbejde hjemmefra.

Over en million danskere har så langt på jobbet, de har et kørselsfradrag. De skal nu ændre i opgørelsen, da de dage med hjemmearbejde – i sagens natur – ikke berettiger til fradrag.

Forskudsopgørelse 2021

I perioden fra januar til oktober i år er der løbende foretaget ændringer i omegnen af en halv million danskeres befordringsfradrag blandt andet via TastSelv og arbejdsgiverindberetninger. Derimod har cirka 700.000 danskere ikke gjort noget – og nogle af dem risikerer et skattesmæk, hvis befordringsfradraget burde have været nedjusteret på grund af hjemmearbejdsdage. Og det kan blive dyrt at glemme at justere fradraget, forklarer Karoline Klaksvig:

– For de danskere, der har et årligt befordringsfradrag på 40.000 kroner og derover, kan det blive til cirka 900 kr. i skattesmæk per måned, de ikke har kørt til og fra arbejde, siger hun i en pressemeddelelse.

– Coronapandemien ser også ud til at påvirke økonomien næste år, derfor vil jeg opfordre til, at man husker at opdatere forskudsopgørelsen, hvis der sker store forandringer af ens økonomi, siger hun videre.

Fakta

Sådan fungerer forskudsopgørelsen

* Hvert år i november kan du se din forskudsopgørelse for det kommende år.

* Din forskudsopgørelse for 2021 lander den 17. november 2020.

* Her er det en god idé at tjekke, om tallene stadig passer, så du hver måned får betalt den rigtige skat.

* Du skal være ekstra opmærksom, hvis du har oplevet større ændringer i din økonomi – eksempelvis hvis du har fået et nyt job, går på pension, køber eller sælger fast ejendom eller får væsentligt længere eller kortere afstand til arbejde.

* Justerer du ikke de gamle tal til for det forrige år, så risikerer du at skulle betale restskat, når året er omme.

Kilde: Borger.dk.

Mange vil også have oplevet ændringer i indkomsten, ligesom nogle har mistet job, måttet lukke en virksomhed eller mistet et job.

Ferien skulle for de fleste afholdes i Danmark. Det betød et veritabelt boom i salg af sommerhuse. Også her, skal man være opmærksom, da der både skal betales ejendomsværdiskat, ligesom et eventuelt lån også har indflydelse på forskudsopgørelen for næste år.

Få påmindelser om forskudsopgørelsen

Er du en af de, der har besvær med at huske, der hvert år skal rettes i forskudsopgørelsen, så er det muligt at få påmindelser fra Skat.

Det kan du tilmelde dig HER.

Det er forøvrigt din egen pligt at tjekke din forskudsopgørelse 2021. Gør du ikke det, kan det ende med, du får et skattesmæk og skal betale penge tilbage.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu