ANNONCE

Forslag: Giv gratis mundbind til disse

22. juli 2020 13:34 | Af: Newsbreak.dk

Brug af mundbind debatteres flittigt, og for lavindkomstgrupper vil et krav om brug være en stor udgift. Dansk Folkeparti og Enhedslisten foreslår gratis mundbind for borgere på overførselsindkomst

Forslag: Giv gratis mundbind til disse
Vil man bruge mundbind korrekt, så skal man også bruge en del af dem. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

(Citathistorie fra Kristeligt Dagblad)

Der er i dag krav om at bære mundbind, hvis man eksempelvis skal ud at flyve eller sætter sig i en rutsjebane i ­Tivoli. Danmarks brug af mundbind er stadig i småtingsafdelingen, men i 131 lande såsom Frankrig, Storbritannien og Tyskland er der indført krav om mundbind i blandt andet offentlig transport.

I Danmark er diskussionen om mundbind intensiveret. Senest har Enhedslisten over for DR meldt ud, at partiet vil have indført krav om mundbind i offentlig transport. Ifølge sundhedsordfører ­Peder Hvelplund (EL) er en gruppe af udsatte borgere ­reelt udelukket fra at bruge den offentlige transport på grund af smittefare.

En pakke med 50 mundbind koster på hjemmesiden webapoteket.dk 470 kroner, hvilket er cirka 10 kroner stykket, og skal man til at bruge bare et par stykker om dagen, kan man se frem til en større udgift. Især for pensionister, studerende og kontanthjælpsmodtagere vil udgiften til mundbind være en udfordring, mener Enhedslisten, som derfor vil have en særlig ordning for lavindkomstgrupper, hvor de får stillet mundbind til rådighed. Det skriver Kristeligt Dagblad.

– Det skal sikres, at det ikke bliver en uoverstigelig økonomisk udgift at bære mundbind. Vi må finde en løsning, eksempelvis i samarbejde med trafikselskaberne. Hvis det udelukkende kommer til at gælde for folk på overførselsindkomster, ville man kunne sikre, at de kunne gå på apoteket og hente mundbind der, siger Peder ­Hvelplund.

– Det afgørende er, at der bliver en reel ligebehandling, tilføjer han.

Og det er en idé, som Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, er helt med på. Hun påpeger, at løsningen kunne være en udvidelse af den allerede eksisterende aftale om initiativer for svækkede ældre i forbindelse med covid-19, som et enigt folketing besluttede i midten af april.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu