ANNONCE

Forslag om færre takstzoner har medvind

2. februar 2012 14:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Forslag om færre takstzoner har medvind
Billede mangler

I denne tid forhandler regeringen intenst om det konkrete udspil til en trængselsring rundt om København.
Nu melder Socialdemokratiet, at de er positive over for Enhedslistens forslag om at fjerne nogle af de yderste takstzoner i hovedstadsområdet. Det skriver DR.
“Enhedslistens forslag er meget konstruktivt, fordi det sænker taksterne for dem, er bor længst væk og dermed er dem, der er mest tilbøjelige til at tage bilen ind til København,” siger parties trafikordfører Rasmus Prehn til DR.
Fidusen ved at fjerne nogle af de yderste takstzoner er ifølge partierne nemlig, at det bliver billigere at tage toget.
“Det er jo ikke dem, der cykler eller går i dag, som vi skal lokke til at tage bussen eller toget,” forklarer Rasmus Prehn videre.
Både De Radikale og Socialdemokratiet har dermed sagt god for idéen, mens trafikordfører for SF, Anne Baastrup, ikke afviser Enhedslistens forslag, men dog fastholder, at det er et stort puslespil, der skal falde på plads.
Fælles for forhandlingerne er ifølge Rasmus Prehn, at man går efter at få bilisterne lokket over i tog, busser og metro.
“Der kommer en politik, hvor det skal være billigere at tage de offentlige trafikmidler. Om det lige bliver Enhedslistens model, ved jeg ikke – men hvis ikke, bliver det billigere på anden vis,” siger han til DR.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu