ANNONCE

Forsøgte at smadre coronavaccine

27. januar 2021 10:11 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Han risikerer flere år i fængsel

Forsøgte at smadre coronavaccine
Moderna-vaccinen skal opbevares på køl, indtil den skal bruges. Foto: Scanpix/Patrick T. FALLON

En farmaceut er blevet fyret fra sin arbejdsplads og risikerer op til 20 års fængsel for to gange at have efterladt mere end 500 doser vaccine mod covid-19 på et bord. Det skriver USA Today.

Steven Brandenburg blev anholdt den 31. december, mistænkt for forbrydelsen, og han har siden indrømmet, hvad han gjorde, og hvorfor han gjorde det.

500 doser på et bord

USA Today skriver, at Steven Brandenburg over to omgange i juledagene fjernede doser Moderna covid-19 vaccine fra et køleskab og efterlod dem på et bord. Den ene gang returnerede han selv vaccinerne til køleskabet. Den anden gang blev vaccinerne opdaget på bordet og stillet tilbage på køl af en kollega.

Steven Brandenburg blev fyret fra sin arbejdsplads, et hospital i byen Grafton, staten Wisconsin, og efterfølgende blev han altså anholdt af politiet.

Nogle havde fået den

En farmaceut er ekspert i lægemidler, og det er derfor uvist, hvad der gav Steven Brandenburg den idé, at Moderne-vaccinen skulle ødelægges, men ifølge AP var Steven Brandenburg overbevist om, at vaccinen var usikker for dem, der modtog den.

Moderna-vaccinen kan, og skal, opbevares i et almindeligt køleskab, og vaccinen er effektiv i op til 24 timer, efter at den har været taget ud af køleskabet. De doser, Steven Brandenburg fjernede fra et køleskab stod på et bord i tre timer en nat og ni timer en anden nat.

De opdagede doser blev kasseret, men på det tidspunkt havde man allerede gennemført vacciner med en del af doserne. Patienterne, der modtog de vacciner, er informeret om, hvad der er sket.

Indrømmer

USA Today skriver, at Steven Brandenburg har erklæret sig skyldig i sagen, og at han har indgået en aftale med den lokale anklagemyndighed. Detaljerne fra aftalen er ukendte.

Ifølge USA Today har nu tidligere kolleger til Steven Brandenburg, der i øvrigt har fået frataget sin autorisation, til myndighederne fortalt, at Steven Brandenburg var begyndt at tro på diverse konspirationsteorier.

I Danmark er Moderna-vaccinen blandt de vacciner, man bruger til at vaccinere borgere mod coronavirus covid-19. Ifølge Sundhedsstyrelsen anser man Moderna-vaccinen for at være både sikker og veldokumenteret.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu