ANNONCE

Forsøgte at snyde Skat for 36 millioner

15. april 2021 12:12 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Flere virksomheder har fået en opkrævning

Forsøgte at snyde Skat for 36 millioner
Enkelte af de kontrollerede virksomheder risikerer mere end bare en opkrævning. Genrefoto.

Skattestyrelsen har sendt opkrævninger ud for ikke-angivet skat og moms for hele 36 millioner kroner til en række selvstændigt erhvervsdrivende. Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Regningerne er sendt ud til en lang række forskellige virksomheder, fra håndværker til advokater, og Skattestyrelsen oplyser, at man i gennemsnit har opkrævet godt 350.000 pr. virksomhed, og at 44 af de kontrollerede virksomheder tilsyneladende står bag så grove overtrædelser, at sagen ikke er slut for dem.

Deres sager er blevet sendt videre i systemet, og nu skal det afgøres, om de skal idømmes en bøde eller meldes til politiet.

– Hovedparten af landets virksomheder vil gerne overholde vores fælles spilleregler, men her har vi at gøre med nogle modspillere, der forsøger at sno sig uden om og med fuldt overlæg ikke angiver og betaler den skat og moms, de er forpligtet til. Derfor holder vi et skarpt øje med dem, siger Preben Buchholtz, underdirektør i Skattestyrelsen, i pressemeddelelsen.

Fanget i digital kontrol

Skattestyrelsen skriver, at man gennem de seneste år har fokuseret på 500 selvstændigt erhvervsdrivende, der er nøje udvalgt, fordi man her mener, at der er størst risiko for, at der bliver angivet ukorrekt moms og skat i et forsøg på at snyde statskassen.

Man har ved hjælp af computerprogrammer fået virksomhederne identificeret, blandt andet ved brugen af en digital scoringsmodel, og Skattestyrelsen oplyser, at der blandt 95 ud af de 101 selvstændigt erhvervsdrivende blev konstateret svindel med moms og skat.

– Virksomhederne tror muligvis, at de kan melde sig ud af fællesskabet, uden at det har konsekvenser, men med hjælp fra den digitale scoringsmodel gør vi det sværere for modspillere at flyve under radaren. Det betyder, at vi mere effektivt kan gå efter dem, der bevidst forsøger at svindle, og at vi samtidig kan undgå at forstyrre de virksomheder, der overholder reglerne, siger Preben Buchholtz i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu