ANNONCE

Forstå traktat-møde på tre minutter

8. december 2011 21:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Forstå traktat-møde på tre minutter
Billede mangler

Budgetterne sejler i flere europæiske lande, og nu vil EU-toppen i form af tyske Angela Merkel og franske Nicolas Sarkozy sikre en fast hånd på roret.
Men det står så galt til med den økonomiske disciplin i lande som Grækenland, Italien og Spanien, at begge regeringsledere vil handle hurtigt. Tyskland og Frankrig kræver nu en lynændring af de europæiske spilleregler.
Reglerne bliver bestemt af en traktat, og ikke alle lande er med på at ændre traktaten. Det skyldes, at EU får mere magt over de enkelte landes økonomi.
Helle Thorning Schmidt (S) har meldt ud, at hun gerne vil være med på at ændre traktaten. Men briternes premierminister David Cameron er langt mere skeptisk. Han truer med at blokere for en ændring.
Det vil sende den store redningsplan i sort, fordi alle EU’s 27 lande skal godkende en ændring af traktaten, før den gælder.
Derfor siger Angela Merkel og Nicolas Sarkozy nu, at de er klar til at dele EU op i to.
Dem der er med i euroen (17 lande) skal gå videre og lave en aftale om mere kontrol med økonommien.
Mens dem, der stadig har egen valuta (ti lande) – for eksempel Danmark og Storbritannien – må stå uden for.
Et opdelt EU er et brud med et håndfast princip indtil nu, om at alle skal være enige om alt i det europæiske samarbejde. Både Danmark og Sverige kæmper for at holde sammen på de 27 EU-lande.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu